Hvorfor velge dette programmet?

Dette studieprogrammet er fra studieåret 2017/2018 erstattet av bachelorprogrammet Elektronikk, informatikk og teknologi.

Dette er studiet for deg som vil utvikle morgendagens teknologi. Her lærer du om alt fra solceller og medisinsk teknologi til romteknologi og design av mikrosystemer. Kompetansen er etterspurt av IKT-bransjen og andre teknologibedrifter.

Kort om studieprogrammet

I studiet kopler vi praktisk laboratoriearbeid tett opp til teori. Med de grunnleggende fagene fysikk, elektronikk, matematikk og informatikk i bunnen vil dette være en godt fundamentert, teknologisk utdannelse. Etter en felles del velger du en av fire studieretninger:

5 studenter forteller om studieprogrammet

Hvorfor velge elektronikk og datateknologi

operasjon på grisStudenter ved dette studiet utvikler blant annet medisinske instrumenter. Her er to av dem i ferd med å prøve ut utstyret på gris. Foto: Ø. Martinsen

Hos oss møter du levende forskningsmiljøer som er i toppsjiktet i Norge og i Europa.

Nettopp den nære koblingen mellom forskning og undervisning gjør at vi kan gi deg den mest oppdaterte kunnskapen på det du ønsker å studere.

Studiet er bygd opp i et nært samarbeid mellom fagmiljøene innenfor fysikk, informatikk og matematikk. Det passer for deg som vil kombinere et teoretisk grunnlag med praktisk arbeid, og som kan tenke deg et kreativt yrke etter endt utdanning.

UiO er det første universitet i verden hvor du som student får ta i bruk databeregninger allerede fra begynnelsen av studiet. Det gjør også at du allerede tidlig i studieløpet kan jobbe kreativt og forske på realistiske problemstillinger. Se hvordan databeregninger revolusjonerer studiehverdagen for to av studentene våre:

 

Studiemiljø

Vi vet at studenter som trives er studenter som lettere lykkes faglig. I begynnelsen av studiet inviterer vi deg derfor med på et faglig og sosialt seminar hvor du blir bedre kjent med faglærerne og de andre studentene på studieprogrammet ditt. Underveis i studiet får du også tilbud om personlig veiledningssamtale hvis du ønsker å ta opp faglige eller sosiale utfordringer.

Alle nye studenter får tilbud om å bli med i en faddergruppe. Du får et faglig og sosialt nettverk på UiO fra første dag. Du kan også engasjere deg i Studentenes elektronikkforening (SEF), en forening med godt samhold hvor alle er velkomne. Her møtes både gamle og nye studenter. SEF har lokaler som benyttes til både faglige og sosiale arrangementer.

Studier i utlandet

Vi anbefaler alle studenter å ta deler av studiet i utlandet. Du kan reise ut gjennom organiserte utvekslingsprogrammer til blant annet USA, Frankrike, Tyskland og Nederland. I dette programmet vil et eventuelt utenlandsopphold være mest aktuelt i femte og/eller sjette semester. Les mer om utvekslingsmulighetene.

Videre studier og jobb

Avhengig av hvilke valg du gjør, kan du ta master i Elektronikk og datateknologi, Fysikk, Innovasjon og entreprenørskap eller Materialer, energi og nanoteknologi.  Du kan videre kvalifisere deg til forskning gjennom ph.d.-studiet. Med en mastergrad konkurrerer du om de faglig mest utfordrende jobbene.

Arbeidsmulighetene i teknologiske bedrifter innen blant annet romteknologi, telekommunikasjon, elektronikk-design og medisinsk teknologi er veldig gode.

Les mer om jobb og videre studier.

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 8. des. 2021 08:31