Jobb og videre studier

Med en master fra studieretningen i biologisk og medisinsk fysikk får du kunnskap og erfaringer som gir deg innpass til arbeidsoppgaver i helsevesenet, helseforvaltningen og legemiddelindustrien. Du få kompetansen som kreves for å jobbe med medisinsk diagnostikk og kreftbehandling. I deler av helsevesenet er det lovpålagt å ansette fysikere så det er store muligheter å få arbeid over hele landet.

Arbeidsmarkedet innen livsvitenskap vokser fortere enn noen gang tidligere. Det blir stadig flere arbeidsplasser for fysikere innenfor helse, og med planleggingen av protonterapisenter både i Oslo og Bergen vil det bli enda flere arbeidsplasser i nær fremtid. Du kan arbeide innen forskning eller klinisk arbeid. Biomedisinsk utvikling og innovasjon er viktig i mange sektorer i samfunnet. Fysikk styrer i dag mange av de teknologiske nytenkningene og med vår utdanning vil du kunne ta del av utviklingen innen det moderne helsevesenet. Med en master innen biologisk og medisinsk fysikk kan du bidra i biomedisinsk forskning og være med på å arbeide i eller starte opp teknologiske bedrifter. Dermed vil du også ha mulighet til å arbeide over hele landet.

Ønsker du å gå videre med en forskerutdanning (ph.d) vil du etter endt master være kvalifisert til videre studier med fokus på forskning og utvikling. Forskningspotensialet i vårt fagfelt er stort og det er mange muligheter for spennende stillinger innenfor forskning.

Merk deg at om du ønsker en fast undervisningsstilling, som for eksempel lektor i skolen, må du bygge på med en årsenhet i praktisk-pedagogisk utdanning (PPU)..

Publisert 22. des. 2016 12:29 - Sist endret 5. sep. 2019 14:56