English version of this page

Hva lærer du?

På studieretningen i fysikkdidaktikk vil du lære å reflektere over fysikkfaget, samt å analysere og begrunne fysikkfagets plass i skole og samfunn.

Hos oss vil du lære om forskningsbaserte strategier for god fysikkundervisning i ulike temaer og til ulike målgrupper. Du vil også lære kvalitative og/eller kvantitative forskningsmetoder, og du vil få erfaring i å samle og analysere data om forståelse, læringsprosesser og holdninger.

De ulike forskningsmetodene som brukes innen fysikkdidaktikk er hentet fra samfunnsvitenskap og psykologi mer enn fra naturvitenskapen. Fysikkdidaktikk er likevel sterkt knyttet til fysikken og det faglige innholdet. Vi spør for eksempel: ”Hvilke læringsaktiviteter vil være motiverende og lærerike for elever som skal lære om stjerners livsløp i Fysikk 1?” eller ”Hvordan arbeider begynnerstudenter med programmeringsoppgaver der de bruker fysikk, matematikk og informatikk, og hva slags støtte trenger de?”

Du vil få anledning til å fordype deg i ett eller flere fysikk- og fysikkdidaktikkemner på masternivå. I tillegg vil du følge didaktiske emner fra Det utdanningsvitenskapelige fakultet. Her vil du lære om sentrale begreper innenfor didaktikk, og du får kjennskap til faglitteratur og metoder i forskningsfeltet naturfagdidaktikk. Mange fysikkdidaktiske masteroppgaver innebærer samarbeid med fysikere, lærere, elever og studenter. Dette vil gi deg verdifull erfaring i å arbeide tverrfaglig og du lærer å kommunisere med ulike grupper, noe som er ettertraktet på arbeidsmarkedet.

Du finner en felles beskrivelse av læringsmål og læringsutbytte på programsiden Hva lærer du?

Publisert 22. des. 2016 12:29 - Sist endret 28. aug. 2023 13:33