Hvorfor velge denne retningen?

På denne studieretningen kan du spesialisere deg innen ozon og UV-stråling, strålingstransport gjennom planetatmosfærer, nordlys og fysiske fenomener knyttet til magnetisert romplasma.

Masteroppgavene knyttes opp mot ESA (European Space Agency) og NASA sine rakett- og satellittprogram, EISCAT- måleprogrammet for nordlys over Nord-Norge og Svalbard, samt bakke- og satellittbaserte målinger av solstråling.

Forskningsoppgaver tilbys i et bredt spekter fra instrumentering, eksperimentelle og empiriske arbeidsmetoder til teori og numerisk modellering.

Det er et tett forskningssamarbeid mellom UiO og Universitetsstudiene på Svalbard (UNIS). Det kan være aktuelt med opphold på Svalbard, både for å ta kurs ved UNIS og for å jobbe med masteroppgaven .

Denne studieretningen kvalifiserer deg for ph. d.-utdanning (forskerutdanning) og undervisning, offentlige utviklings- og overvåkingsoppgaver knyttet til miljøovervåkning og klimastudier, samt teknisk orienterte arbeidsoppgaver innen en voksende romindustri.

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 12. juli 2017 11:20