Hvorfor velge dette programmet?

Ønsker du å lære mer om det italienske samfunnet, å lære italiensk før kulturreisen du har planlagt eller å undervise i italiensk? Eller vil du fordype deg i Dante, italienske dialekter eller hvorfor italienerne stemmer på Salvini og Berlusconi? Da kan årsenheten i italiensk være noe for deg. Den er tilpasset deg som ikke har forkunnskaper i italiensk språk, eller deg som bare kan litt.

Språk

Årsenheten vil gi deg grunnleggende kunnskaper og ferdigheter i det italienske språket, og du vil få innsikt i italiensk historie, samfunn, litteratur og kultur. Du kan tilbringe sommeren ved Det norske institutt i Roma som en del av studiet. Slik får du muligheten til å praktisere italiensken din i Italia og å virkelig lære den italienske kulturen å kjenne.

Kultur

Italia har en av de eldste og rikeste kulturene i Europa fra antikken til vår egen tid, og det italienske språket er et av Europas ledende kulturspråk. Kunnskaper i italiensk er en nødvendig forutsetning for tilgang til faglitteratur i disipliner som klassisk filologi, klassisk arkeologi, kutnsthistorie, teatervitenskap og musikkhistorie. Det italienske språket er også viktig for fagområder som fotball, mote, design, gastronomi, musikk, film, journalistikk, statsvitenskap og tilgrensende disipliner.

Studiemiljø

Som student på italiensk kan du delta i Studentutvalget og representere studentene i programråd og i instituttstyret ved ILOS. Bli med og bidra til et godt studiemiljø!

Studentforeningene sørger for at det er mye som skjer gjennom hele studiet. Hva med å delta på den årlige revyen eller studentballet? På studentpuben Uglebo er det alltid lett å bli kjent med folk, enten du står foran eller bak baren, og det arrangeres temafester og quiz. Har du en liten skrivespire i deg, kan du bli med i studenttidsskrifter som det allmennkulturelle Filologen eller litteraturtidsskriftet Lasso.

Jobb og videre studier

Italiensk er et fag i fremgang i den videregående skolen, og mange ønsker også å lære språket etter videregående. Ønsker du undervisningskompetanse i italiensk? Det får du ved å fullføre årsenheten i italiensk her ved UiO.

Sammen med annen utdannelse kan årsenheten i italiensk også kvalifisere deg til arbeid bl.a. innen næringsliv og media med kontaktflate mot italienskspråkelige land.

Ønsker du å fortsette med italienskstudiene, kan årsenheten innpasses i en bachelorgrad med fordypning i italiensk.

Mer om jobb og videre studier.

Publisert 4. sep. 2013 12:35 - Sist endret 5. nov. 2019 13:19