Hva lærer du?

Mastergraden i litteraturformidling (to år) bygger på litteraturstudier av lavere grad, men studiene orienteres her i en mer praktisk-profesjonell retning. Studiet omfatter estetiske, historiske, sosiologiske og teoretiske emner. Det undervises i hvordan litteraturen organiseres i samfunnet, hvordan den utgis og omsettes, hvordan den kan underkastes kvalitativ vurdering, og hvordan den omtales og kritiseres i mediene. Studiet gir kompetanse i litteraturformidling, dvs. alt som gjøres med litteraturen på veien fra forfatteren til leseren. I dette ligger både litteraturkunnskap og bransjekunnskap, dessuten kompetanse i litterær vurdering og i skriftlig og muntlig formidling. Institusjonsforståelse står sentralt.

Evnen til å stille spørsmål og til kritisk tenkning er avgjørende i studiet, men det er også evnen til å være løsningsorientert og kunne forholde seg til gitte rammer. I begynnelsen av tredje semester kan studentene få kortere praksisopphold i et forlag eller en annen litterær institusjon.

Studiet avsluttes med en ettsemesters masteroppgave som enten er individuell eller et prosjektarbeid (gruppearbeid) innenfor ett av studieretningens emner. Oppgaven skal være et selvstendig vitenskapelig arbeid. Den teller 30 studiepoeng og er på 40–50 sider (eller mer, dersom flere samarbeider).

Publisert 6. juni 2012 10:00