– Studentene vil få mye pasientkontakt

Fagmiljøet på SSHF ønsker studentene velkommen. De lover mye pasientkontakt, og med mye dialogbasert og diskusjonsbasert undervisning siden gruppene er små.

Bildet viser en lege som går bortover en korridor med to studenter

Overlege Øyvind Holme med UiO-studenter på Sørlandet sykehus. Foto: Lars Kristian Singelstad, SSHF.

Fagmiljøene ble umiddelbart entusiastiske da vi begynte å snakke om å ha en campus med medisinstudenter hos oss, forteller Øyvind Holme. Han er overlege, spesialist i fordøyelsessykdommer og forsker ved Sørlandet sykehus, og leder nå prosjektgruppa på sykehuset. 

Studentene på UiO Campus sør vil få møte mange pasienter – også med vanlige lidelser. Relativt få studenter gir muligheter for nær oppfølging, og at de vil føle seg som del av fagmiljøet, understreker Holme.

– De som kommer sørover vil få prøve seg på mye hos oss, også på egenhånd. Vi satser på å sette opp egne poliklinikker med pasienter, hvor studentene får prøve seg alene først, og så er siste del av konsultasjonen sammen med klinikeren. Studentene vil få mye pasientkontakt, sier overlegen.

Studentene blir godt kjent med underviserne og avdelingene

Kullet i Agder får noen få lærere å forholde seg til, og vil bli godt kjent med disse og med legene på avdelingene. 

– Det vil gi god kontinuitet i undervisningen. Det skal bli enkelt å ta opp tråden der man slapp i forrige undervisningstime, og å få individuell veiledning. Med små grupper vil undervisningen bli veldig dialogbasert og diskusjonsbasert, sier Holme. 

Legen forteller om stor lederstøtte og høy interesse på sykehuset. Han understreker at de har flere miljøer med god forskningskompetanse på Sørlandet sykehus.

– Vi vil gjerne bidra til å jobbe fram gode klinikere, sier prosjektlederen.

Stiller med nyoppussede lokaler

Sykehuset har pusset opp det gamle psykiatribygget nær klinikken, som skal være studielokaler for studentene.

– Siden dette er så nytt, tenker vi at studentene kan være med på å utforme lokalene, og se på hvordan lesesaler og sosiale soner bør være.

Holme hilser fra fagmiljøet til de kommende studentene, og sier:

– Velkommen hit!

Av Cecilie Bakken Høstmark
Publisert 12. juni 2022 21:00 - Sist endret 14. juni 2022 11:43