Utvekslingsavtale mellom Akita International University og Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Universitetet åpnet i 2004, men har allerede oppnådd å bli ett av de vanskeligste universitetene i Japan å komme inn på ut fra de nasjonale opptaksprøvene. Universitetet trekker sterke lærekrefter og 60% av professorene er utenlandske. Det har et sterkt internasjonal fokus og all undervisning er på engelsk (bortsett fra japansk språk). Undervisningen er klart påvirket av den amerikanske Liberal Arts-modellen, med tett oppfølging av studentene. Akita ligger i det "rurale" Japan. Byen ligger relativt nær kysten, har flotte strender og er ellers kjent for sine varme kilder. Om vinteren kan man gå på ski direkte fra campus, og det er ca. 4,5 timer med hurtigtog til Tokyo.

Hvem kan søke?

Studenter fra bachelorprogrammet i utviklingsstudier har fortrinn på plassene men studenter fra andre studieprogrammer ved UiO er også velkommen til å søke.Du må ha avlagt minst 90 studiepoeng høyere utdanning før utreise på denne avtalen. Det er ca. 3 plasser hvert semester. For vårsemesteret 2021 har vi 2 gratisplasser!

Språk

Engelsk. Det kreves 4 eller bedre i engelsk fra videregående skole. Dersom du ikke kan dokumentere dette trenger du en TOEFL-test med score 550.

Hvilke emner kan jeg ta?

All undervisning er på lavere grad og det anbefales derfor at bachelorstudenter reiser på denne avtalen. Du kan velge mellom kursene som blir gitt innen både Japan Studies og Global Studies. Alle kurs blir undervist på engelsk.

Du må avlegge 15 credits ved Akita for å få godjent 30 studiepoeng ved UiO. Vær oppmerksom på at førsteårskurs normalt ikke kan godkjennes.

Hvor lenge varer semesteret?

Vårsemesteret strekker seg fra 1. april og ut juli og høstsemesteret fra 1. september til jul.

Hva koster det?

Du betaler ingen skolepenger, men du må betale semesteravgiften til UiO. Akita krever i tillegg en egen helseforsikring i Japan som du får ved ankomst. Avgifter og forsikring vil komme på omlag 12.000 kroner. I tillegg må du betale for bolig.

 

Bolig

Universitetet tilbyr studenthybler, se Housing information

Annet

Akita har innført røykeforbud på campus. Dette betyr at du må helt ut fra universitetet for å kunne røyke. Om du røyker er denne utvekslingen en gylden anledning til å slutte.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Japan

By

Akita

Nettside

http://web.aiu.ac.jp/en/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Bilateral

Studienivå

Bachelor

Avtaleeier

Det samfunnsvitenskapelige fakultet