Oppgave 4: Emblem

Sett sammen de tidligere oppgavene til et personlig nettsted, en widesite, som uttrykker din mistorie. Nettstedet skal ha en førsteside som leder leseren inn. Førstesiden bør også oppgi hvilken nettleser og maskinplattform (Mac eller PC) du har brukt.

Mistorie

1. Lag lenker mellom de ulike delene, og få frem fellestrekk mellom dem. Hvis du finner tegnbærere (signifikanter) som går igjen på flere sider, så lenk dem sammen. Lag de nødvendige lenkene så lesere kan finne frem i mistorien din.

Mønsteret som danner seg når detaljer går igjen fra diskurs til diskurs blir en simulering av ditt vide bilde (wide image), et utkast som du kan utvikle gjennom livet og karrieren din. Hvordan ditt virkelige vide bilde vil se ut kan ingen vite før du på slutten av livet ser tilbake på det du har opplevd og skapt.

I dette arbeidet er det tillatt å løse helt opp på strukturen i nettstedet ditt. Det er ikke nødvendig å ha klare lenker til "oppgave 1", "oppgave 2" og så videre -- men du kan godt velge å ha det hvis du synes det er fornuftig. Det er opp til deg.

Det betyr også at du kan flytte rundt på enkeltelementer. En side, et avsnitt, eller en film som opprinnelig ble lagt ut som en del av én oppgave kan godt nå knyttes til sider laget til andre oppgaver. Nok en gang er dette ikke et krav, men en mulighet du kan vurdere.

Emblem

2. Lag et emblem som uttrykker utseendet og følelsen i din mistorie.

Emblemet betstår av et merke (et symbol, en logo), et motto (et slagord) og et epigram (en kort forklaring). Bruk emblemet på førstesiden.

Et godt emblem oppsummerer hele eller store deler av din mistorie. Epigrammet (forklaringen) kan gjerne brukes på førstesiden som en innledning, men dette er et forslag, ikke et krav. Andre gode løsninger kan også tenkes.

Bruk gjerne noen av Ulmers "exercises" fra kapittel 9 i arbeidet med å lage et emblem.

Gjennom denne oppgaven tilpasser og forandrer du på tidligere innleveringer. Hvis du har levert mappeoppgaver i andre fag er du trolig vant til at deloppgavene skal leveres slik de var. Slik er det ikke i MEVIT 2500. I stedet skal du tilpasse uensartede deler til et samlet hele. Det betyr ikke at alt skal være likt eller se likt ut, men det skal henge sammen og fungere som et samlet nettsted.

Frister

Det ferdige nettstedet, med Familediskurs, Underholdningsdiskurs, Samfunnsdiskurs og Emblem skal være lagt ut på folk.uio.no innen 19 mai, og URIen må være lagt inn i Classfronter (fronter.uio.no) innen 19. mai kl. 14.00.