Utvekslingsavtale mellom Université de Toulouse Jean Jaurès og Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk

Université de Toulouse ble grunnlagt i 1229 og har lange tradisjoner for de humanistiske fagområdene. Toulouse er Frankrikes fjerde største by og Frankrikes nest største studentby. Sentrum er kompakt, med trange gater, hyggelige små plasser og ikke minst en bykjerne i den unike røde mursteinen som har gitt byen tilnavnet "la ville rose". Du studerer på campus le Mirail litt utenfor sentrum, der det humanistiske fakultetet ligger, og du kommer deg enkelt dit med den automatiske metroen.

Hvem kan søke?

Det skal være  avlagt 60 studiepoeng ved UiO før avreise, og det er krav om karakteren C i snitt. Studentene bør være på nivå B2 i fransk for å studere ved et franskspråklig universitet. Dette tilsvarer omtrent avlagt 20 studiepoeng i fransk på 1000-nivå.

Avtalen er spesielt egnet for studenter innen fransk historie og områdekunnskap, men alle franskstudenter kan søke og vil finne relevante studietilbud. Universitetet har sommerskole for deg som trenger å friske opp fransk-kunnskapene, og du kan også ta ett emne i fransk språk mens du er på utveksling. Pass på at emnet ikke overlapper med allerede avlagte emner ved UiO og at nivået er høyt nok (B2) dersom du skal søke om å få emnet godkjent.

Om søknadsprosessen i Toulouse

Språk

Studiespråket er fransk, og du må kunne dokumentere at du har nivå B2 i fransk for å reise på utveksling til Université de Toulouse Jean Jaurès (minimum avlagt 20 sp fransk-emner ved UiO).

Hvilke emner kan jeg ta?

30 ECTS = 30 studiepoeng. Emneoversikt ved Universite de Toulouse le Mirail.

 

Hva koster det?

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semesteret de er i utlandet, men slipper da å betale semesteravgift eller andre undervsningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Bolig

Universitetet kan ikke garantere bolig, men CROUS Toulouse kan være behjelplig med å finne studentbolig eller privat utleiebolig. Se nettside bla. om housing

Norske studenter i Frankrike kan søke om økonomisk støtte til bolig gjennom Les Allocations familiales CAF

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Frankrike

By

Toulouse

Nettside

http://www.univ-tlse2.fr/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk

Utvekslingsrapporter fra studenter

  • Sebastian

    I Frankrike fikk jeg lære fransk på en helt annen måte, ved å være en del av franskmenns hverdag!
    Studieprogram ved UiO europeisk språk - fransk bachelor
    Semestre på utveksling høst 2023
    Vurdering av utvekslingsstedet 4 / 5

    Toulouse som en studentby er helt fantastisk! Jeg fikk meg mange franske (og flere norsk) venner i løpet av utvekslingen min. Campusopplevelsen er kanskje den ene tingen som kan trekke litt ned. Først og fremst, et stort campus med mange studenter og fin atmosfære, men også nok så krevende med tanke på lite faglig hjelp. Man må være ganske frempå både hos medstudenter og professorer for å få med seg beskjeder, ettersom at ingenting blir annonsert digitalt. Men slik kan jeg se for meg at det er overalt i Frankrike.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Jeg valgte dette universitetet fordi emnene de hadde og tilby passet fint for hva jeg hadde lyst til å lære om, og fordi jeg hadde hørt veldig mye positivt om Toulouse på forhånd. Beliggenheten i forhold til sentrum er litt langt unna, men heldigvis går det metro vært 3. minutt.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      De to største emnene krevde ganske mye. I et emne var det opptil 4 obligatoriske aktiviteter som skulle gjøres i løpet av seminaret, noe som var veldig stressende. Det franske Universitetet kan kanskje beskrives som litt mindre fleksibelt enn hva UiO er, og kvantiteten av forelesninger og seminarer var høy.

      Undervisningsopplegg

      All undervisning jeg hade foregikk på fransk, noe som også var ønsket fra min side. I seminarene krever det at man skal være aktiv, noe som også har noe å si for helhetsvurderingen i enkelte emner. Samt obligatorisk oppmøte. Typer oppgaver vi hadde i seminarene kunne være både innleveringer, presentasjoner i grupper for medstudenter og professor, gruppearbeid, prøveeksamen og eksamen både digitalt og 3 timers eksamen med penn og papir på universitetet, avkrysningsoppgaver (i fransk geografi: kunne navn på alle regioner, departement, de 5 største fjellene, de 100 største byene, alle elver og nabolandene). Heldigvis fikk jeg litt særbehandling noen ganger (f.eks ikke minuspoeng dersom jeg svarte feil)

    • Valgte emner

      • Géographie de la France
      • Introduction à l'Anthropologie du Religieux
      • Anthropologie de la Nature
      • Figures de la culture européenne
    • Praktisk

      Mottak

      De første jeg skulle gjøre når jeg kom, var å bestemme emner ve hjelp av konsulent. Emnene jeg ønsket kræsjet i stor del, og jeg måtte derfor finne andre emner enn det jeg hadde sett for meg. Men dette fik jeg god hjelp til, og jeg hadde god dialog med konsulent helt frem til alt falt på plass. Her var de veldig behjelpelige. Jeg hadde ikke hørt noe om no fadderordning, men det kan godt hende at det fantes.

      Bosituasjon

      Jeg bodde privat sammen med en fransk venn jeg fikk mens han var på utveksling her i Oslo i 2021-2022. Dette var veldig flott, i og med at jeg fikk god hjelp med alt som hadde med leilighet og gjøre, samt faglig og språklig. Derfor gikk det mye i fransk hjemme i leiligheten.

      Transport

      De har 2 metroer i Toulouse, en som går fra øst til vest, og en fra nord til sør. (Disse var faktisk automatiske, noe som var litt revolusjonerende) Disse benyttet jeg meg av hver eneste dag og det var veldig billig å skaffe seg månedskort. Kun 13 euro i måneden.

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      Under 1 000 kr

      Boutgifter

      5 000 – 7 500 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Billigere

      Tips og kommentarer

      En god måte å spare penger på må jo være å benytte seg av kollektiv transport med studentrabatt, lage mat hjemme, (man finner mye rart på supermarkedene og marked) kjøpe grønnsaker på markedene på søndager, høre om det finnes studentrabatter på kulturelle arrangementer og utesteder osv.

    • Nyttig å vite

      Dersom man er interessert i å lære et fremmedspråk, eksponer deg mye for det i hverdagen! Kanskje du finner deg et fransk kollektiv gjennom nettsider, (i Frankrike: Leboncoin.fr og Lacartedescolocs.fr) Lese litteratur på fremmedspråk, gå på den lokale kinoen, gå på språkkafé osv. Ikke pakk for mye! Du kommer alltid til å finne noe du vil ta med deg hjem til Norge også:)

Har du vært på utveksling på dette studiestedet?

Send oss din rapport