Lysvandring i Botanisk hage

For andre gang inviterte vi Oslos befolkning til lysvandring med glimt av livsvitenskap i Botanisk hage. Hovedattraksjonen var vakre isskulpturer inspirert av virus. Og forskere ved UiO snakket med publikum om en rekke tema innen helse og miljø.

Livsvitenskap er Universitetet i Oslos største satsing noensinne. Her jobber forskere ved UiO for å løse store samfunnsutfordringer innen helse og miljø. Innen helse handler det blant annet om å finne bedre metoder for å diagnostisere, forebygge og behandle sykdommer. Innen miljø handler det blant annet om å få bedre kunnskap om hvordan vi tar vare på naturressurser. I 2024 får Oslo et gigantisk livsvitenskapsbygg i Gaustadbekkdalen.

Hovedattraksjonen på lysvandringen var vakre isskulpturer inspirert av virus. De er laget av iskunstnerne Elisabeth Kristensen og Dave Ruane.

Se intervju på Østlandssendingen med virus- og vaksineekspert Gunnveig Grødeland om skulpturene. 
På stasjonene kunne små og store møte forskere og studenter ved UiO som snakket om bier, biller, havdypet, selvspillende gitarer, klimahus, virus, bakterier og selvlysende mat. Det ble også et par kjemishow underveis.

Årest arrangement var også en del av 2019 av Oslo europeisk miljøhovedstad 2019.

Bilder fra 2018:

Error: resource not found: /english/research/strategic-research-areas/life-science/oslo-life-science-2018/pictures/lysvandring

Arrangør

UiO:Livsvitenskap, Det medisinske fakultet, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Institutt for biovitenskap, Kjemisk institutt, Det odontologiske fakultet, Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Psykologisk institutt, Det humanistiske fakultet og Naturhistorisk museum
Publisert 19. nov. 2018 16:29 - Sist endret 7. feb. 2020 17:12