Domus Bibliotheca

Universitetet i Oslos nye arena for dialog og formidling åpner snart.

Vi gleder oss stort til å åpne vår dialog- og formidlingsarena i Domus Bibliotheca onsdag 21. september 2022. Midt i byen vil vi invitere befolkningen og ulike samfunnsaktører inn til samtaler og kritisk refleksjon rundt de store spørsmålene i vår tid.

Interiørbilde fra Domus Bibliotheca, med plast-dekkede bokhyller i forgrunnen og vindu i bakgrunn.

Veien mot åpning

Frem mot åpningen i september utbedres lokalene slik at de er klare til å huse debatter, forskerpresentasjoner, live-podkaster og strømming.

Utfordringer knyttet til klima, miljø, krig, demokrati, sikkerhet og identitet løses best med dialog på tvers av fag og sektorer, og mellom eksperter og allmenheten. Vi skal våge å invitere til de ubehagelige samtalene – bare slik kan vi skape ny kunnskap og nye løsninger.

Domus Bibliotheca blir også et sted der forskere kan øve seg i formidling i ulike former og kanaler. Vi vil løfte frem forskerstemmer som kan utfordre og overraske med ny innsikt og nye perspektiver.

Vi starter litt i det små og så vil programmet utvikles gradvis i dialog med forskere og samfunnsaktører, også utenfor universitetet. Følg med!

Aktiviteter og arrangement

Aktivitetene og arrangementene i Domus Bibliotheca skal

• bidra til gjensidig kunnskapsutveksling og samarbeid mellom ulike målgrupper og universitetet
  • ha vitenskapelig innhold og/eller en tydelig kobling til forskning, vitenskap, universitetet eller interaksjonen mellom forskning/vitenskap og samfunnet
  • fortrinnsvis belyse temaer tverrfaglig
  • gjerne arrangeres i samarbeid med eksterne aktører.

Eksempler på aktiviteter og arrangementer som passer inn i Domus Bibliotheca

• debatter, panelsamtaler og intervjuer (lyd, video, strømming)
  • ulike konsepter for dialog med ulike målgrupper (workshop, faglige presentasjoner med spørsmål og svar, «TED-talks»)
  • mottakelser og lignende

Kontakt

Vi hører gjerne fra deg. Har du spørsmål eller innspill, send en e-post til db-sentrum@admin.uio.no

Bilde av fasaden til Domus Bibliotheca

Finn fram

Domus Bibliotheca ligger midt i Oslo sentrum, like ved Nationaltheatret stasjon.