English version of this page

Fra Luttsuiter til Luftslåtter

Bli med på en reise gjennom tid og rom, fra Bachs tidløse mesterverk, til Hammerøs fargerike og melodiske originalkomposisjoner.

Bildet kan inneholde: himmel, vindu, sky, bygning, vegg.

Konserten vil utforske ulike musikalske landskap, fra de eksotiske tonene i Carlo Domeniconis "Koyunbaba" og den japanske "Sakura" av Yuquijiro Yocoh, til J.S. Bachs dype og spirituelle verker. Vi inviterer deg til å la deg fortrylle av skjønnheten og kraften i klassisk gitar og oppleve musikkens evne til å berøre sjelen.

Program

Espen Jan Folmo:

  1. Carlo Domeniconi – Koyunbaba
  2. J. S. Bach – Preludium, Fuge, Allegro, BWV 998
  3. J. S. Bach – Preludium, BWV 1006
  4. J. S. Bach – Fuge in G Minor, BWV 1000
  5. Leo Brouwer – Balada de la Doncella Enamorada (fra El Decameron Negro)
  6. Y. Yocoh – Sakura

15 minutters pause


Arild Hammerø:

  • Egne komposisjoner

Om musikerne

Espen Folmo (f. 1980) debuterte i Universitetets aula i 2001. Fra han var 9 til 20 hadde han æren og lykken av å ha Geir-Otto Nilsson (lektor ved Norges Musikkhøgskole som lærer. Han studerte senere gitar ved Norges musikkhøgskole hos Erik Stenstadvold. Parallelt deltok han på mesterklasser med flere av verdens mest fremstående gitarister. To av disse, Carlo Domeniconi og Leo Brouwer, klangliggjøres på konserten. Folmo gir sjelden konserter, og har ikke vært yrkesmusiker siden han var 20, men musikk er hans sanne religion og dyptgripende spirituelle praksis.

Konserten åpner med det eksotiske verket Koyunbaba av den italienske komponisten Domeniconi. Dette verket er inspirert av tyrkisk musikk. J. S. Bach utgjør kjernen i programmet. Dette er komponisten Folmo setter høyest, og BWV 998, 1000 og 1006 er verker han forelsket seg i som barn og har fordypet seg i siden.

Det femte verket er siste sats fra «El Decameron Negro», Balada de la Doncella Enamorada («Ballade til en forelsket jente»), skrevet av den kubanske Leo Brouwer (født 1. mars 1939). Det sjette og siste stykket Folmo fremfører er det japanske Sakura ("Kirsebærblomster") av Yuquijiro Yocoh. Dette lyriske verket stod også på programmet da Folmo debuterte i Aulaen i 2001.

 

Arild Hammerø (f. 1982) er en gitarist, sanger og komponist med en imponerende og eklektisk bakgrunn som spenner over en rekke musikalske stiler og sjangre. Han er kjent for sin dyktighet både som elektrisk og akustisk gitarist. Hammerø har gitt ut plater og konsertert under eget navn, med duoen Hammer & Hersk, med progrockbandet Tenderton og spellemannsnominerte Atlanter. Albumene «Dagen som gryr» (2008), «Flåte» (2012) og «Lerret» (2020) inneholder mange av Hammerøs akustiske komposisjoner, som tar i bruk både uvanlige stemminger på gitaren og et særegent rytmisk fingerspill.

På konserten vil Hammerø fremføre fargerike og melodiske originalkomposisjoner for gitar.

Billetter

Ordinær: 250,-

Kjøp billetter

Praktisk informasjon

Hvis du trenger heis eller annen form for tilrettelegging når du besøker oss, ring dette nummeret: 90 13 17 55.

Viktig! Av hensyn til kunsten er det ikke lov å ta med mat og drikke inn i Aulaen. Vi ønsker også at dere henger av dere yttertøyet i garderoben. Møt derfor gjerne opp i god tid før arrangementet starter.

Om Universitetets aula

På Universitetsplassen i Oslo sentrum ligger det tre, vakre, gamle bygninger, og Domus Media er bygget i midten. Inne i dette bygget ligger Aulaen. Universitetet i Oslos tradisjonsrike festsal har invitert til kunst- og kulturopplevelser i over 100 år, og her står stadig noen av våre beste utøvere på scenen. Programmet i Aulaen inkluderer også foredrag, litterære samtaler og «Åpen aula». Her kan du utforske de 11 originale Munchmaleriene som pryder salen.

Nysgjerrig på hva som skjer hos oss? Følg Universitetsplassen - UiO på Facebook for spennende oppdateringer.

Gå til fullt program for Aulaen.

Publisert 28. nov. 2023 12:59 - Sist endret 30. jan. 2024 07:50