Aktuelle saker og pressemeldinger

• nett_rektor_svein_stoelen_3_img_9590 Slik kan det bli rundt Blindern stasjon 20. juni 2018 16:51

Tre arkitektkontorer har kommet med forslag til hvordan området rett øst for Blindern stasjon kan utnyttes til boliger for gjesteforskere og bli en best mulig inngangsport til UiO: Blindern. Nå er vinneren kåret!

• prisvinnere Priser til fremragende UiO-ansatte 19. juni 2018 16:12

Universitetsstyret har tirsdag 19. juni utpekt vinnerne av Forskningsprisen, Utdanningsprisen, Formidlingsprisen og Innovasjonsprisen for 2018. – Vinnerne belønnes for fremragende innsats, og de er en inspirasjon for alle oss som jobber på Universitetet i Oslo, sier rektor Svein Stølen.

i dag juni
19:00, Tøyen hovedgård
17:00, Historisk museum

Velkommen til den spektakulære åpningen av årets Prideutstilling i Historisk museum! Viserektor for UiO Åse Gornitzka ønsker velkommen og Oslos kjære ordfører Marianne Borgen foretar den offisielle åpningen. Artur Wilczynski, Canadas ambassadør gir hilsningsord og Mezzo-soprano Adriano Angelico fremfører kjærlighetsarier. DJ Bright Eye aka Fethawit Hakin skaper ytterligere feststemning og forfriskninger serveres. Bli med på feiringen av årets Pride-utstilling i Historisk museum, kulturhistorien skapes her!

14:00, Oppmøte foran Lids hus (Botanisk museum)

Hver søndag fra mai til august er det gratis omvisning i Botanisk hage kl. 14.00.

14:00, Pride-telt på Youngstorget

UiO-forsker Kai Arne Hansen og OsloMet-forsker Jan Storø snakker om sin forskning på framstilling av kjønn i populærmusikk og film. Etter presentasjonene leder Eirik Aimar Engebretsen fra FRI diskusjonen forskerne imellom og tar spørsmål fra salen.

17:00, The herb garden inside the Botanical garden, Tøyen

Get to know bumblebees! Join this free guided tour in English.

UiO i sosiale medier

Ekspertlister

Se våre ekspertlister for ulike fagområder.

Rektorbloggen

I rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.

Internavis for Universitetet i Oslo

Forskningsmagasinet til Universitetet i Oslo