Aktuelle saker og pressemeldinger

• Betydelige avvik avdekket ved Psykologisk institutt 17. okt. 2017 14:09

Universitetet i Oslo har i dag mottatt en juridisk vurdering av om klinikkvirksomhet ved Psykologisk institutt har vært i samsvar med gjeldende helselovgivning. Den juridiske vurderingen har avdekket betydelige avvik fra en rekke lover.

• livsvitenskap-bygget-660 En stor dag for kunnskapsnasjonen Norge 12. okt. 2017 10:52

- Hele kunnskapsnasjonen Norge har grunn til å glede seg med oss i dag. Livsvitenskapsbygget, som nå skal realiseres, vil få stor nasjonal betydning når det står ferdig i 2023, sier Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo (UiO).

Arrangementer

• hans-rosling-event2017-660px Fake News and Fact Resistance 23. okt. 2017 12:00

This memorial seminar is organized in honor of Hans Rosling, founder of Gapminder and world renowned scholar and inspiratory. Join a discussion on the challenges of exaggerated numbers, of identifying and reaching populations in humanitarian emergencies, and the implications for the politics of human progress.

• openacess-303 Open Access Week 2017 @ UiO 24. okt. 2017 09:00

23.-27. oktober arrangeres den internasjonale Open Access-uka for 10 gang. UiO og UB markerer uka med kurs i OA-publisering og egenarkivering, seminarer om leksikon i en tid med Google og fake science, debatt og utstilling.

• standard_illustrasjonsfoto_snl_mai_2013_303 Hvorfor trengs et nasjonalleksikon i Google-alderen? 24. okt. 2017 14:15

Hvorfor bruker universitetet både penger og fagressurser på å opprettholde et nasjonalleksikon? Hvorfor trengs Store norske leksikon når vi har Wikipedia og Google? Og hva har det med Open Access å gjøre?

• detnorskejentekor-740-tonje-saetre-indrearne Aulakonsert: Det Norske Jentekor 70 år 24. okt. 2017 19:30

Urfremføring av verket Spor av Andrew Smith og Sarah Camille Ramin Osmundsen.Verket har tematikk fra menneskerettighetene og er genreoverskridende med jentekor og slampoet. Medvirkende: Det Norske Jentekor og slampoet Sarah Camille. Dirigent: Anne Karin Sundal-Ask.

• wiki-303 Kvalitetssikring i Wikipedia - hvordan forhindre Fake Science? 25. okt. 2017 14:15

Hvordan kvalitetssikres egentlig informasjonen du finner på Wikipedia? Og av hvem? Hva gir artiklene på Wikipedia kvalitet når alle oppfordres til å bidra?

UiO i sosiale medier

Ekspertlister

Se våre ekspertlister for ulike fagområder.

I rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.

Internavis for Universitetet i Oslo

Forskningsmagasinet til Universitetet i Oslo