Aktuelle saker og pressemeldinger

• jonathan Rekord ved UiO 19. apr. 2018 11:30

Aldri før har så mange søkt seg til UiO. Nesten 20000 søkere har UiO som sitt førstevalg. Digital økonomi og ledelse er for annet år på rad det mest populære teknologistudiet på UiO. På topp troner profesjonsstudiet i psykologi med 17 førstevalgssøkere per plass.

• simon_moller Har tilsatt ny direktør for UiO:Livsvitenskap 19. apr. 2018 09:19

Styret ved Universitetet i Oslo har tilsatt professor Simon G. Møller som direktør for UiOs største tverrfaglige satsing UiO:Livsvitenskap.

12:00, Medisinsk bibliotek, Rikshospitalet

Antibiotika tar knekken på bakterier som har skapt sykdom og død gjennom historien. Men vi bruker for mye. Møt forfatter og lege Sophie Berg i samtale med lege Herman Egenberg om sin bok Vidunderkuren: hvorfor du bør elske og frykte antibiotika.

15:15, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

Velkommen du som strikker, du som synes statistikk er tøft, og ikke minst velkommen til deg som verken er interessert i strikking eller statistikk!

16:00, Frøkontoret i Palmehuset

Besøk vårt frøkontor og se hvordan vi renser, oppbevarer og spiretester frø. Lær om Norsk nasjonal frøbank med ville frø. Det er liten plass på kontoret, så vi praktiserer drop-in fra 16-19.

16:15, Auditorium 1 i Georg Sverdrups hus

Embace of the Serpent (El abrazo de la serpiente) is the critically acclaimed and oscar-nominated anthropological adventure that tells the story of two journeys in the Columbian Amazon, one in the 1900s and the other in the 1940s. It is a poignant condemnation of colonialism and we are left both mourning the loss of, as well as celebrating, the majesty of a lost world.

26 apr.
14:15, Domus Theologica: Auditorium U40

Welcome to guest lecture with professor Ellen Lewin (University of Iowa): “Just as I Am”: Revealing Authentic Selves in the Fellowship of Affirming Ministries.

All welcome!

UiO i sosiale medier

Ekspertlister

Se våre ekspertlister for ulike fagområder.

I rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.

Internavis for Universitetet i Oslo

Forskningsmagasinet til Universitetet i Oslo