English version of this page

Aktuelle saker og pressemeldinger

• frederikkeplassen Slik er status for UiOs klimakutt-arbeid 20. okt. 2020 17:19

UiO har fulgt opp og dels også gjennomført en rekke tiltak fra klimakuttplanen som ble lagt frem for styret i desember i fjor. – Nå intensiverer vi arbeidet med et forbedret klimaregnskap, et flyregnskap brutt ned på enhetsnivå, og en arbeidsgruppe som skal levere ny klima- og miljøstrategi, sier rektor Svein Stølen.

• livsvitenskapsbygget-copyrights-www-mir-no Kunnskapsgrunnlag om samlokalisering med OUS 19. okt. 2020 19:28

Universitetsstyret vurderer at partnerskap med Oslo universitetssykehus (OUS) er det beste alternativet dersom Livsvitenskapsbygget ikke får økt rammen. Mandag 19.oktober leverte UiO og Helse Sørøst et kunnskapsgrunnlag for en samlokalisering av forskningsaktivitet.

Rektorbloggen

• Forskningens betydning i krisetider 23. okt. 2020 07:28

Koronakrisen var et hovedtema da Indikatorrapporten 2020 ble lansert i går. Har forskningssystemet en god nok «kriseberedskap», og bør kriser og brå samfunnsendringer styre prioriteringene for forskning og innovasjon spurte arrangørene? Hva er en krise var mitt motspørsmål. Hvordan setter vi koronakrisen opp mot andre globale kriser som sult, ulikhet, stupende biomangfold og klima.

UiO i media

Ekspertlister

Se våre ekspertlister for ulike fagområder.

UiO i sosiale medier

Andre nyhetskanaler ved UiO