English version of this page

Aktuelle saker og pressemeldinger

• thon-utdeling-2018 Priser til UiO fra Olav Thon Stiftelsen 16. jan. 2020 10:15

Olav Thon Stiftelsen offentliggjorde i dag sine priser og tildelinger for 2020. Forskere og undervisere fra Universitetet i Oslo mottar priser for fremragende undervisning og støtte til studentaktiv forskning.

• nils-chr-stenseth-fotograf-eva-c-simensen Kinesisk hederspris til Nils Chr. Stenseth 10. jan. 2020 08:05

Professor i evolusjonsbiologi, Nils Christian Stenseth, er i dag tildelt den høyeste hedersprisen som kan gis en utenlands forsker. President Xi Jinping var til stede da Stenseth mottok prisen.

23 jan.
15:15, Scene HumSam, 1 etg. i HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus
23 jan.
19:00, Skatten, Tøyen
25 jan.
Historisk museum

Rektorbloggen

• 439226e9-299c-4af9-a8de-0fb797db29f0 Trollbundet av Antarktis 14. jan. 2020 20:39

Arktis og nordlyset har preget UiOs lange historie, ikke minst gjennom verdensledende forskere som Fridjof Nansen og Kristian Birkeland. Nordområdene et stort og viktig forskningsfelt ved UiO. Mindre kjent er kanskje vår aktivitet på den andre siden av jorda, i Antarktis. Sørlysforskingen jeg denne uken hadde æren av å lære mer om ved det lite prangende, men faglig sterke Troll Ionosheric Observatory, etablert i 2018, er kun ett eksempel.

UiO i media

Ekspertlister

Se våre ekspertlister for ulike fagområder.

UiO i sosiale medier

Andre nyhetskanaler ved UiO