Semesterside for LAT1001 - Høst 2017

I høst kommer Christine Amadou med boka «hva er antikken» på Universitetsforlaget. I den forbindelse arrangeres et utvidet lunsjseminar der hun kort presenterer boka før et panel overtar og følger opp noen av trådene derfra: Hva er antikken i dag? Hvordan brukes den i ulike sammenhenger som teater og film? Hva er antikkens plass i et humanistisk studium, og hva har egentlig antikkens lange resepsjonshistorie gjort den til?

Panelet består av:
Phd-student og oversetter Robert Berge
Masterstudent (Europeisk kultur) Vigdis Evang
Journalist og forfatter Inger Merete Hobbelstad
Professor i latin Mathilde Skoie.

Seminaret finner sted i auditorium 2 i Georg Sverdrups hus fredag 18. august kl 12.00 til 14.00 Det serveres enkel lunsj.

Velkommen!...

15. aug. 2017 21:28

Nå oppføres Carmina Burana på Oscarsborg. Musikken er av Carl Orff – teksten er latinske dikt fra middelalderen. Det fins fortsatt billetter, og det går båt fra Rådhuskaia. OBS: Siste forestilling er søndag 20. august.

Les mer her: https://www.oscarsborgoperaen.no/

 

 

15. aug. 2017 20:58

Jeg gleder meg til å møte dere ferske latinstudenter til første 'ordentlige' latintime mandag 21. august! Og om du er programstudent eller går på årsenheten i antikkens kultur, har du allerede fått invitasjon til arrangementene som finner sted allerede i neste uke, i mottaksuka. Er du enkeltemnestudent, skal du vite at alle som har studiekompetanse, får opptak på begynneremnet i latin. Så om det er din plan, bør du også få med deg de faglige arrangementene i mottaksula, bl.a. en introduksjonsforelesning til antikkens kultur og presentasjoner av fagene latin og gresk.

Les mer her: http://www.uio.no/studier/program/klassiske-sprak/studiestart/velkomst--og-informasjonsdager.html

Hilsen latinlærer'n din, Vibeke Roggen

8. aug. 2017 09:11