LING4291 – Masteroppgave i tegnspråk (Gruppeoppgave)

Kort om emnet

Dette emnet består av studentens arbeid på MA-oppgaven i tegnspråk. Oppgaven samskrives, normalt av to studenter som skal skrive 50% hver seg. Det skal være mulig å identifisere forfatteren av hvert kapittel, maksimum ett kapitel kan være uidentifiserbart, typisk vil være enten innledningen eller konklusjonen. Temaet bestemmes av studentene i samråd med faglærer. Arbeidet skal ta form av en vitenskapelig undersøkelse som med utgangspunkt i en teoretisk problemstilling bidrar til fagets teoribygging.

Hva lærer du?

Arbeidet med oppgaven skal oppøve evnen til kritisk og analytisk tenkning. Det skal gi fordypet innsikt i vitenskapelig metode og øvelse i vitenskapelig skriving. Det tas sikte på en kompetanse som kan danne grunnlag for videre forskning på Ph.D.-nivå, og dessuten skal kompetansen etter MA-oppgaven være et godt grunnlag for videre arbeid i spørsmål knyttet til tegnspråk.

Opptak og adgangsregulering

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.

Forkunnskaper

Obligatoriske forkunnskaper

Det forutsettes at studenten har avlagt eksamen i LING 4100 Språkvitenskapelige metoder og feltarbeid og LING 4101 Språkvitenskapens vitenskapsteori SPPT4100 Praktisk tegnspråk og SPPT4110 Tegspråklingvistiske klassikere før igangsetting med oppgaveskrivning.

Kun studenter med opptak til Mastergraden i tegnspråk, kan melde seg opp til dette emnet og valg av samskrevet oppgave skal være avklart med veileder.

Anbefalte forkunnskaper

Temaet for oppgaven vil normalt bygge på emner som er tatt før studentene setter i gang med oppgaveskriving.

Undervisning

Det er ikke noe undervisning knyttet til masteroppgaveskrivning.

Veiledning i forbindelse med skriving av masteroppgaven er obligatorisk. For studenter som er semesterregistrert på dette emnet tidligst fra og med høsten 2008, er det ikke anledning til å levere masteroppgave uten at veiledning er gjennomført.

For å få tildelt veileder, kreves at man har inngått og underskrevet
en gyldig veiledningavtale for masterstudenter ved instituttet. Denne
skal leveres instituttet ved studiekonsulent.

Hver student har krav på inntil 15 timer veiledning.

Retningslinjer for veiledning av masteroppgave

Veiledningsavtale for masterstudenter

Rettleiingsavtale for masterstudentar

Adgang til undervisning

Dersom du har gjennomført og fått godkjent obligatorisk undervisning, har du ikke krav på ny undervisning. Dersom du har fått undervisningsopptak til emnet, men ikke har gjennomført eller fått godkjent obligatorisk undervisning, har du rett til ny undervisning når det er ledig kapasitet.

Eksamen

MA-oppgaven skal være et selvstendig arbeid av et omfang på 60 studiepoeng. Den skal være på mellom 100-150 sider. Format: A4, linjeavstand 1 1/2, og 12-punkts skriftstørrelse. Studenten får karakter A-F ut i fra sitt bidrag til oppgaven.

Det er obligatorisk å levere masteroppgaven i fulltekst til DUO.

Husk å fylle ut Obligatorisk skjema for innlevering av masteroppgave/utstedelse av vitnemål .

Eksamensspråk

Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Søknad om engelsk oppgavetekst sender du til kontaktpunktet for emnet.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Begrunnelse og klage

Evaluering av emnet

Vi gjennomfører fortløpende evaluering av emnet, og med jevne mellomrom ber vi studentene delta i en mer omfattende evaluering.

Annet

Emnet passer inn i studentens 3. semester og 4. semester.

Obligatorisk erklæring vedrørende fusk skal leveres med alle obligatoriske kvalifiseringsoppgaver og eksamensbesvarelser:
Obligatorisk erklæring bokmål
Obligatorisk erklæring nynorsk

Fakta om emnet

Studiepoeng
60
Undervisning

Emnet gis siste gang våren 2010.

Eksamen
Vår og høst

Innleveringsfrister: 15. mai i vårsemesteret og 15. november i høstsemesteret.

Undervisningsspråk
Norsk