Kort om emnet

Emnet gir en innføring både i oppgaveskriving og i den nåværende situasjonen i Tyskland, Østerrike og Sveits med geografi, politikk, samfunn, økonomi og kultur i sentrum.

Hva lærer du?

Etter endt kurs skal studentene ha grunnleggende kunnskap om de tre tyskspråklige land og vise at de har tilegnet seg kunnskap om og ferdigheter i oppgaveskriving. De skal ha utviklet evne til å bearbeide et tema på en akademisk forsvarlig måte. Dessuten skal de være i stand til å gi muntlige og skriftlige framstillinger om temaer knyttet til de tre tyskspråklige land, til dels i et sammenlignende perspektiv.

Opptak og adgangsregulering

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.

Forkunnskaper

Obligatoriske forkunnskaper

Generell studiekompetanse

Anbefalte forkunnskaper

Studentene bør ha tyskkunnskaper som minst tilsvarer B-språk (2. fremmedspråk i den videregående skolen) med karakteren 4 eller bedre. Deltakere som mangler nødvendig lese- og lyttetrening, anbefales å ta TYSK1101 først.

Overlappende emner

Studenter som har avlagt eksamen i TYSK100, har sperre mot emnet. Studenter som har avlagt eksamen i DTL1 og/eller DTL2, har også sperre mot emnet.

Undervisning

Kurset strekker seg over ett semester, og har en obligatorisk oppmøteplikt på 75 %. Undervisningen vil i hovedsak foregå som seminarer og som gruppearbeid (normalt 3 uketimer i 12 uker). Det forventes at studentene deltar aktivt i muntlige og skriftlige øvelser. Det vil bli gitt tilbakemelding på øvelsene underveis. Det forutsettes aktiv deltakelse også i den delen av undervisningen som organiseres gjennom den nettbaserte læringsplattformen Classfronter.

Studentene skal levere inn to skriftlige oppgaver om to forskjellige temaer fra pensum. Studentene skal samle de to oppgavene i en mappe som innleveres etter undervisningsslutt, innen en frist satt av faglæreren. Omfanget av hver oppgave skal være ca. 4 sider.

Adgang til undervisning

Det kreves undervisningsopptak for å følge seminarundervisningen.

Eksamen

Vurderingen gjøres på grunnlag av mappen med de to obligatoriske oppgavene. I vurderingen legges det vekt på studentenes kunnskaps- og refleksjonsnivå, samt deres språklige ferdigheter. Det gis én samlet bokstavkarakter på emnet.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Karakteren publiseres på Studentweb senest tre uker etter eksamens-/innleveringsdato.

Begrunnelse og klage

Adgang til ny eller utsatt eksamen

Trekk fra eksamen

Det er mulig å ta eksamen i emnet inntil tre ganger. Dersom du trekker deg fra eksamen etter fristen eller under eksamen, bruker du et eksamensforsøk.

Tilrettelagt eksamen

Søknadskjema, krav og frist for tilrettelagt eksamen.

Evaluering av emnet

Vi gjennomfører fortløpende evaluering av emnet, og med jevne mellomrom ber vi studentene delta i en mer omfattende evaluering.

Fakta om emnet

Studiepoeng
10
Undervisning

Emnet er nedlagt

Eksamen

Emnet er nedlagt

Undervisningsspråk

Tysk