PBF356 – Klinisk utprøvning og dokumentasjon av legemidler

Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Emnet inneholder en presentasjon av teori og praksis ved klinisk legemiddelutprøvning, resultatenes betydning for salg av legemidler og krav til klinisk dokumentasjon. Emnet omfatter blant annet en gjennomgang av utprøvningsfaser, forsøksmetodologi, resultatvurdering, statistiske vurderinger, kvalitetssikring og etiske forhold. Dessuten fokuseres det på vitenskapelige og regulatoriske kriterier til klinisk legemiddeldokumentasjon og eksempler på praktisk bruk av klinisk legemiddeldokumentasjon.

Hva lærer du?

Studentene skal etter kurset ha innsikt i alle vesentlige forhold vedrørende planlegging, gjennomføring og rapportering av kliniske utprøvninger og kunne foreta en kritisk kvalitetsvurdering av kliniske prøvninger og klinisk dokumentasjon. Dessuten skal de kunne foreta valg av legemidler på grunnlag av rapporterte kliniske utprøvninger.

Forkunnskaper

Obligatoriske forkunnskaper

Bestått 1.avdeling farmasi eller tilsvarende relevante kunnskaper.

Anbefalte forkunnskaper

Bestått 1.avdeling farmasi eller tilsvarende relevante kunnskaper.

Undervisning

Forelesninger, seminarer og gruppearbeid med vekt på problembasert undervisning. Skriftlig prosjektoppgave. I vårsemesteret, tirsdager kl. 9-16, perioden januar-april.

Eksamen

Skriftlig prosjektoppgave og muntlig eksamen, Vår (høst). Bokstavkarakter.

Fakta om emnet

Studiepoeng
10
Undervisning
Hver vår
Eksamen
Hver vår
Undervisningsspråk
Norsk