Velkommen til IN1150 våren 2024

Kjære IN1150-student,

Takk til alle som møtte til årets første forelesninger. Denne uken har vi ønsket velkommen og nå kommet i gang med mengdelære (kapittel 1) og utsagnslogikk (kapittel 2). Gruppeundervisningen begynner på tirsdag! Her kommer en liten oppdatering og noen påminnelser.

Gruppetimer

https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN1150/v24/timeplan/

Gruppetimene begynner tirsdag 23. januar, og tidspunktene for gruppene ligger i timeplanen.

På gruppetimer kan du bli kjent med medstudenter, få repetisjon og hjelp fra en som kjenner faget godt, og nylig vært der du er nå. Der er der for å hjelpe deg gjennom kurset!

På gruppetimer kan du spørre om hva som helst bortsett fra innleveringsoppgaver. Det finnes veldig mange oppgaver i lærerboken, studieboken og tidligere eksamensoppgaver som vil hjelpe deg med å forstå pensum, som igjen vil hjelpe deg med innleveringsoppgavene.

Innleveringoppgaver

https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN1150/v24/innleveringer/

På siden med innleveringsoppgaver finner du, i tillegg til selve innleveringsoppgavene og informasjon om opplegget, også en oversikt over fristene. Innleveringsoppgaver skal løses selvstendig.

Det vil være ukentlige frivillige innleveringer, der du kan få tilbakemelding på arbeidet ditt. I tillegg vil det være én obligatorisk oppgave som vil bestå av en delmengde av oppgaver som er gitt som en frivillig innleveringsoppgave.

Alle de frivillige innleveringene er allerede publisert. Innlevering 1 har frist neste uke, torsdag 25. januar, kl. 23:59.

Discourse

https://astro-discourse.uio.no/c/in1150-24v/

Her kan du stille faglige spørsmål, og få svar av medstudenter og oss som underviser IN1150. Det er også på dette stedet du sender inn bidrag til de konkurransene som vi holder gående gjennom semesteret!

Konkurranser!

https://astro-discourse.uio.no/c/in1150-24v/konkurranser/

Vi har flere konkurranser som skal foregå gjennom semesteret, der bidrag premieres på avslutningsfesten på slutten av semesteret!

Så langt har vi følgende konkurranser som handler om å finne eksempler på faglige begreper ute i verden:

I tillegg vil vi premiere de som svarer på flest spørsmål på Discourse, samt de som sanker flest poeng på innleveringsoppgavene!

IN1150-café

Fra og med mandag 22. januar blir det IN1150-café i Escape fra kl. 16.00 etter forelesning!

Her vil dere møte flere av oss som underviser IN1150 på en litt mer uformell måte. Det kan være et fint sted å jobbe med oppgaver, et sted å ha faglige samtaler med oss som underviser, og ikke minst med andre medstudenter. Dette opplegget blir med andre ord formet av oss som møter opp!

Påminnelser og anbefalinger

Ukens nøtt

Tre fanger i et rom, sittende på rad mot veggen. En hatt plasseres på hver fanges hode, svart eller hvit. De ser ikke fargen på egen hatt, bare på de som (eventuelt) sitter foran. Bakerste fange gjetter først fargen på egen hatt, så gjør neste fange det samme, og til sist gjør fangen som sitter nærmest veggen det samme. 0 eller 1 feil betyr frihet, 2 eller flere feil betyr døden. Ingen kommunikasjon i rommet. Finn strategi som fangene kan avtale på forhånd som garanterer frihet.

Med dette ønsker vi alle en god helg og velkommen til et forhåpentligvis lærerikt og morsomt semester med logiske metoder.

--
Med vennlig hilsen oss som underviser IN1150
Publisert 19. des. 2023 19:08 - Sist endret 19. jan. 2024 17:31