Om eksamen

Format: Eksamen i år foregår halvdigitalt ved at dere skriver med penn på spesielle ark som så blir skannet og gjort tilgjengelig for sensorene (de spesielle arkene er for at skanneren skal kunne holde styr på besvarelsene når de mates inn fortløpende). Av en eller annen merkverdig grunn kalles dette "digital håndtegning" i alle offisielle dokumenter, men det har ingenting med tegning å gjøre – det betyr bare at dere skriver (og tegner hvis dere vil) med penn på papir. Det er lurt at dere på forhånd setter dere inn i hvordan de spesielle arkene skal fylles ut ved å lese gjennom denne siden og se på videoen der, men ikke vær redd for å glemme detaljene – instruksjonene om hvordan arkene skal fylles ut, vil også være tilgjengelig under eksamen(oppgavene vil inneholde en link til en instruksjonsside om utfyllingen). Det kan også være lurt å gjøre seg bedre kjent med eksamenssystemet Inspera på forhånd, f.eks. ved å starte på denne nettsiden.

Hjelpemidler: Det er ingen tillatte hjelpemidler. Det betyr at kalkulator ikke er tillatt.

Oppgavesettets utforming: Årets sett består av 4 oppgaver med i alt 11 punkter (1a, 1b, 2a osv.) Oppgavene har fått hver sin side på dataskjermen, men alle punkter under samme oppgave (slik som 1a, 1b)  kommer på samme side for at man skal beholde oversikten. 

Sensur og karaktersetting: Alle punkter (1a, 1b, 2b osv.) teller likt under sensureringen. Besvarelsene vil bli vurdert etter vurderingskriteriene for skritlige eksamener ved Matematisk institutt. Legg merke til at poengskalaen tar utgangspunkt i at full skår er 100 poeng, og at poengene derfor må regnes om dersom mulig maks. poengsum er forskjellig fra 100 poeng. Poengskalaen er bare rådgivende og kan justeres.

Publisert 20. nov. 2019 16:24 - Sist endret 20. nov. 2019 16:29