English version of this page

Forsiden

Snakk med en veileder i dag

I en tid preget av koronavirus og stillstand, melder det seg flere problemstillinger knyttet til jobbsøk og karriereutvikling. Karrieresenteret bistår deg i perioden med å karriereplanlegge for fremtiden, og vi tilbyr alle våre veiledningstjenester via Zoom og telefon. Du treffer oss alle hverdager på karriere@sio.no eller tlf 22 85 32 52. Vi oppdaterer arrangementskalenderen vår jevnlig med nytt nettbasert kurstilbud via Zoom:
 
26 jan.
12:00, Følg webinaret på Zoom
27 jan.
09:00, etter avtale
02 feb.
12:00, Følg webinaret på Zoom
04 feb.
12:00, Følg webinaret på Zoom
10 feb.
14:00, Følg webinaret på Zoom

Hva kan du gjøre nå?

Korona-krisen vi er midt oppe i vil på et tidspunkt gå over, og hverdagen slik vi kjenner den vil etter hvert vende tilbake. I mellomtiden kan du bruke tiden til å planlegge din karrierevei videre, slik at du er best mulig rusta til arbeidsmarkedet omsider «åpner igjen». Fremover må vi være forberedt på at det kan bli noe stillere på rekrutteringsfronten hos mange virksomheter. Bruk likevel tiden til å gjøre research på jobber, og ikke minst øv på å sette ord på din kompetanse. Finn jobbannonser som interesserer deg, og tenk på hvordan du vil kommunisere hva du kan til arbeidsgiver.

Få på plass en god CV og søknad

CV-en beskriver fortid, altså hva du har gjort og hva du kan. En søknad beskriver fremtid, altså hvordan du skal løse de oppgavene som arbeidsgiver har oppgitt i stillingen du søker deg til. En CV kan opprettes i flere kanaler, for eksempel ved å etablere en profil på LinkedIn og ved å registrere sin CV elektronisk i Webcruiter.

Tren på intervjuet 

Dersom du er i prosess hos en arbeidsgiver nå, kan det være lurt å være tålmodig. Dette er kanskje ikke tiden for å ringe og mase for mye, men du kan vurdere å sende en e-post for å høre om hvordan prosessen blir videre. Dersom ett eller flere jobbintervjuer er utsatt kan du i mellomtiden øve på intervju, for eksempel med personer i ditt nettverk eller ved å trene på intervjuet ditt med en karriereveileder. Karrieresenteret tilbyr intervjutrening over Skype og telefon. 

Bruk Karrieresenteret sine tjenester  

Mobiliser hjelperne dine, enten det er nære venner, studievenner, familie eller Karrieresenteret ved UiO. Vi på Karrieresenteret er tilgjengelige på telefon, e-post og Zoom for alle studenter i Oslo, og vi bistår med sjekk av CV og søknad, intervjutrening eller andre spørsmål man sitter inne med angående jobbsøk og karriere

Ta kontakt på karriere@sio.no eller på telefon 22 85 32 52 for å avtale en samtale med oss, eller book time selv i vår påmeldingsløsning. Og husk: det kan være lurt å bestille time litt frem i tid, så du rekker både å forberede deg, og å sende oss CV og søknaden som du vil ha tilbakemeldinger på.


 

Hva kan du bli?

Hva kan du bli? Hva ser arbeidsgiver etter? Hvordan kartlegge og formidle egen kompetanse?

Hvordan finne jobben?

Kartlegg mulige arbeidsplasser og finn ledige stillinger.

CV og søknad

Hvordan skreddersy din CV og selge deg inn med søknaden?

Intervju

Ulike intervjutyper, typiske spørsmål og 10 tips for å lykkes.

Karriereuka ved UiO

Hver høst arrangerer vi det største arbeidslivsarrangementet ved UiO.

Din Karriere

Last ned vårt karrieremagasin og les deg klok

Karrieresenteret på Facebook

Karrieresenteret på Twitter