Hvorfor velge denne retningen?

India er ikke bare et land, men en hel verdensdel: Hvert sjette menneske bor i India. De religiøse, politiske og kulturelle variasjonene er store. De kulturelle røttene går tilbake til vedisk tid, noen tusen år før vår tidsregning, og er betydelig mer levende i dagens India enn f.eks. antikken er hos oss.

India er også formet gjennom samkvem med verden rundt. I vår tid går India gjennom store endringer, noe som gjenspeiles i populærkulturen, i litteraturen og i måten politikk drives på. Utfordringene er store, blant annet i fordelingspolitikken, med truende vannmangel og forringelse av naturressurser, og gjennom politiske konflikter. Hvordan India hanskes med dette, er ikke bare avgjørende for landet selv, men for verdenssamfunnet. Men India er også IT-industri, voksende middelklasse, mikrokreditt og turisme. Studieretningen India-studier gir deg anledning til en dypere forståelse for denne «emerging economy» og en av motorene i verdensøkonomien.

Med en sterk økonomisk vekst de siste 20 årene, et demokratisk politisk system i dynamisk utvikling og verdens nest største befolkning er India blitt en stadig viktigere global aktør.

Muligheter i mangfoldRegjeringens strategi for samarbeidet mellom Norge og India, 2009.

Fordi engelsk er så utbredt i India, er studieretning India områdestudier en mulighet for deg til å studere landet uten kunnskap i et sørasiatisk språk. En del av undervisningen vil foregå på engelsk, spesielt på videregående nivå.

Studieretningen består av en fordypning på 80 studiepoeng i områdekunnskap, en støttegruppe på 40 studiepoeng i et kultur- eller samfunnsfag, i tillegg til 40 frie studiepoeng. Sosialantropologi, historie, statsvitenskap og religionshistorie er svært relevante fag å kombinere med India-studier. I tillegg til undervisning hjemme vil du tilbringe et semester i utlandet, enten i India hvor vi har et samarbeid med University of Hyderabad, eller ved et annet av våre samarbeidsuniversiteter i Europa eller USA.

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 5. nov. 2019 11:02