Hvorfor velge denne retningen?

Studieretningen tilbyr kurs og oppgaver fra et bredt spekter av temaer innen evolusjonsbiologi og biologisk mangfold. Dette er studieretningen for deg som er interessert i å lære mer om hvordan nye arter oppstår; hvordan det naturlige utvalg former organismene til å overleve og reprodusere i ulike miljøer; hvordan miljøendringer og interaksjoner mellom ulike arter har påvirket og påvirker organismenes utbredelse og evolusjonshistorie; og hvordan vi kan kartlegge og bevare det biologiske og genetiske mangfoldet på jorda. Innen studieretningen kan du velge forsterking i retning økologi, inkludert atferdsbiologi, og retning genetikk og molekylærbiologi ved å velge emner fra disse studieretningene; alt ettersom økologiske og/eller genetiske metoder står sentralt i forskningsoppgaven. Det tilbys dessuten oppgaver innen teoretisk evolusjonsbiologi hvor forsterking i matematikk og statistikk vil være aktuelt.

Emnene og oppgavene som tilbys reflekterer forskernes kompetanse og spesialfelt. Studieretningen inkluderer forskningsgrupper som studerer mikroorganismer, sopp, planter og dyr, og som er eksperter innen evolusjonær genetikk, klassifikasjon/fylogeni, molekylærbiologi, atferdsbiologi, bevaringsbiologi og evolusjonær økologi.

Emner og forskningsoppgaver gis av forskere ved Biologisk Institutt og de Naturhistoriske Museer på Tøyen. Det vil også være muligheter til å ta emner gitt av andre institutter og forskningsoppgaver i samarbeid med eksterne institusjoner.

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 6. juni 2012 12:27