English version of this page

Hvorfor velge denne retningen?

Er du interessert i den store variasjonen i livsformer og forståelsen av slektskapet mellom dem? Dette er grunnlaget for utforskning og bevaring av verdens store naturmangfold. Behovet for artskunnskap innen de biologiske fagfeltene øker, og i tillegg skal naturforvaltning være kunnskapsbasert både i Norge og i utlandet.

De fylogenetiske evolusjonære metoder er under rask utvikling på grunn av ny digital og molekylær teknologi. Disse blir i økende grad tatt i bruk innenfor flere biovitenskapelige områder.

Et masterstudium innen biomangfold og systematikk kan omfatte både feltarbeid og studier av biologisk slektskap ved hjelp av DNA-analyser. Slik biologisk slektsforskning er viktig for å kartlegge og bevare mangfoldet av arter både i Norge og verden for øvrig. I tillegg fins det mulighet å jobbe med utviklingen av kartleggingssystem for naturmangfold, og kan du gjøre prosjekt om etnobiologi og DNA strekkoding.

Studieretningen retter seg mot studenter som sikter mot en akademisk karriere innenfor forskning eller som museumskurator, som lærere på videregående skole, i naturforvaltning, i ”non-governmental organisations” (NGOs), i utvikling av databaser eller i naturkartlegging.

Denne studieretningen er tett sammenknyttet med NABiS - Nordic Masters Program in Biodiversity and Systematics, og det er ofte mulig å velge en kombinasjon av begge programmene.

Publisert 22. des. 2016 12:26 - Sist endret 28. aug. 2023 13:06