Hva lærer du?

Kunnskaper

Studenten kan

  • beskrive og diskutere kulturarvens verdier og betydning
  • beskrive konserveringsfagets formål, historiske utvikling og etiske prinsipper
  • kjenne igjen og å være i stand til å skille mellom ulike materialer og produksjonsmetoder som har blitt benyttet i kulturgjenstander
  • forklare hvordan forskjellige gjenstandsmaterialer forandres, over tid og i ulike oppbevaringsmiljøer
  • gjøre rede for dagens prinsipper for forvaltning av samlinger
  • identifisere og forklare mulige trusler i kulturarvens omgivelser
  • gjøre rede for konservatorens rolle i forvaltningsaktiviteter, samarbeid og meningsbrytning med andre profesjoner

Ferdigheter

Studenten kan

  • bruke relevante verktøy og metoder for kunnskapsinnhenting
  • skrive resonnerende tekst innenfor normene for vitenskapelig publisering
  • planlegge og gjennomføre egne arbeidsoppgaver og felles prosjekter som strekker seg over tid
  • gjennomføre undersøkelse av materiell og immateriell kulturarv i lys av faglitteratur og konserveringsfagets etiske prinsipper
  • innhente og tolke data om miljøfaktorer og trusler i kulturarvens omgivelser
  • identifisere tiltak som kan benyttes for å forebygge skader
  • gjennomføre risikoanalyse, verdivurdering og håndtering av kulturarv i henhold til dagens bevaringsprinsipper

Generell kompetanse

Studenten kan

  • vurdere informasjon kritisk, analysere faglitteratur og trekke egne slutninger
  • diskutere og presentere faglitteratur, fagrelevante problemstillinger, samt eget og andres arbeid
  • demonstrere sine profesjonelle ferdigheter om faglige problemstillinger, problemløsning, kommunikasjon, samarbeid og gruppearbeid
  • gi og motta tilbakemeldinger og faglig kritikk
  • bruke digitale verktøy i sitt arbeid

For studenter som velger masterforberedende 40-gruppe

Studenten

  • kan gjennomføre og tolke visuell og fotoanalytisk dokumentasjon av materiell kulturarv
  • kan tilegne seg kunnskap og ferdigheter innenfor kjemi for konserveringsfaget
  • har forståelse for konserveringsfagets rolle i flerfaglig samarbeid og kunnskapsproduksjon
Publisert 15. nov. 2023 15:58 - Sist endret 4. des. 2023 16:15