Kunnskaper
Studenten kan
- beskrive og diskutere kulturarvens verdier og betydning
- beskrive konserveringsfagets formål, historiske utvikling og etiske prinsipper
- kjenne igjen og å være i stand til å skille mellom ulike materialer og produksjonsmetoder som har blitt benyttet i kulturgjenstander
- forklare hvordan forskjellige gjenstandsmaterialer forandres, over tid og i ulike oppbevaringsmiljøer
- gjøre rede for dagens prinsipper for forvaltning av samlinger
- identifisere og forklare mulige trusler i kulturarvens omgivelser
- gjøre rede for konservatorens rolle i forvaltningsaktiviteter, samarbeid og meningsbrytning med andre profesjoner
Ferdigheter
Studenten kan
- bruke relevante verktøy og metoder for kunnskapsinnhenting
- skrive resonnerende tekst innenfor normene for vitenskapelig publisering
- planlegge og gjennomføre egne arbeidsoppgaver og felles prosjekter som strekker seg over tid
- gjennomføre undersøkelse av materiell og immateriell kulturarv i lys av faglitteratur og konserveringsfagets etiske prinsipper
- innhente og tolke data om miljøfaktorer og trusler i kulturarvens omgivelser
- identifisere tiltak som kan benyttes for å forebygge skader
- gjennomføre risikoanalyse, verdivurdering og håndtering av kulturarv i henhold til dagens bevaringsprinsipper
Generell kompetanse
Studenten kan
- vurdere informasjon kritisk, analysere faglitteratur og trekke egne slutninger
- diskutere og presentere faglitteratur, fagrelevante problemstillinger, samt eget og andres arbeid
- demonstrere sine profesjonelle ferdigheter om faglige problemstillinger, problemløsning, kommunikasjon, samarbeid og gruppearbeid
- gi og motta tilbakemeldinger og faglig kritikk
- bruke digitale verktøy i sitt arbeid
For studenter som velger masterforberedende 40-gruppe
Studenten
- kan gjennomføre og tolke visuell og fotoanalytisk dokumentasjon av materiell kulturarv
- kan tilegne seg kunnskap og ferdigheter innenfor kjemi for konserveringsfaget
- har forståelse for konserveringsfagets rolle i flerfaglig samarbeid og kunnskapsproduksjon