Jobb og videre studier

Utdanningen gir deg en unik faglig dybde som er svært etterspurt på arbeidsmarkedet. Du kan for eksempel jobbe som finansanalytiker, aktuar eller med økonomisk analyse. 

Jobbmuligheter

Etter endt studie har du mange muligheter. Gjensidige, Fremtind Forsikring, DnB, Norges Bank, Statens Pensjonskasse, Accenture, Sparebank1, Statistisk sentralbyrå er eksempler på bedrifter som er interessert i matematikere med spesialisering i finans, forsikring eller økonomi.

Finans

  • Finansanalytiker: Jobber med å analysere data fra finansmarkeder og tar beslutninger på bakgrunn av data og finansielle teorier.
  • Kapitalforvalter: Forvalter eiendelene til et foretak på en forsvarlig måte i samsvar med foretakets formål. En kapitalforvalter skal håndtere forsvarlig likviditet, risiko og overskudd, og tilpasse kapitalforvaltningen til endringer i foretakets risikoprofil.
  • Risikoanalytiker: Analyserer finansiell risiko. For eksempel risikoen for at markedene synker (markedsrisiko), risiko for at eiendeler ikke kan gjøres om til kontanter på kort sikt (likviditetsrisiko) eller risikoen for at motpartene ikke betaler regningene sine (kredittrisiko).

Forsikring

  • Aktuar: Jobber i forsikringsselskap med både skade- og livsforsikring. Hovedoppgavene er å sørge for at forsikringsforetaket er betalingsdyktig til enhver tid og kan ta ansvar for og dekke skadekostnadene (eller pensjonsytelsene) til kundene sine.

Økonomi

  • Økonomisk analyse: Analyserer økonomiske sammenhenger både på makro- og mikronivå. Økonomisk analyse brukes til å danne en oversikt over en virksomhets økonomidata og gjør det mulig å ta beslutninger som bidrar til å øke profitten.
  • Administrasjon og ledelse: Jobber med saksbehandling innen økonomi, juss og personalforvaltning, prosjektledelse og saksbehandling innen organisasjon og ledelse.


Videre studier

Velger du å gå videre på et masterprogram, øker du valgmulighetene dine på arbeidsmarkedet. For å kvalifisere til mange av yrkene nevnt over, forutsettes det at du fullfører en mastergrad etter endt bachelorgrad. For å bli enda mer attraktiv på arbeidsmarkedet, kan du skrive masteroppgaven med en bedrift.

Hvilke masterprogrammer som er aktuelle kan avhenge av hvilken studieretning du tar i bachelorgraden og hvilke valgfrie emner og/eller fordypningsemner du velger.

Aktuelle masterprogrammer er blant annet:

Se full oversikt over hvilke masterprogrammer en bachelorgrad ved Matematisk-Naturvitenskapelig fakultet kan kvalifisere til

Er du faglig ambisiøs? Det er mulig å supplere mastergraden med et honours-sertifikat på 20 studiepoeng. Du tar sertifikatet samtidig med masteren.


Fra studier til jobb

  • Hvordan finne jobben?
  • CV, søkad og intervju

Se nyttige tips og meld deg på kurs

Publisert 11. mai 2023 15:03 - Sist endret 18. apr. 2024 08:12