Her får du sosiale aktiviteter

Medisinstudentene som drar til Kristiansand får nyte godt av et nytt hus i sentrum med konserter, stand up, quiz og sosiale samlinger.

Det medisinske fakultet har inngått avtale med Studentsamskipnaden i Agder, som tilbyr en rekke tjenester. Samskipnaden ser nå på et opplegg for de nyankomne medisinstudentene så de får god kontakt med studentmiljøet for øvrig.

– I august 2023 åpner vi nytt studenthus i Kvadraturen ved Domkirken, midt i sentrum av Kristiansand. Det er bare et par kilometer fra sykehuset, og enkelt å komme seg dit, forteller Jon Gotteberg. Han er leder for SiA Studentliv.

Har sett til Studentersamfundet i Trondheim

Studenthuset i Skippergata vil bli en viktig møteplass for studentene i Kristiansand. Huset vil yre av liv, lover Gotteberg. Hver dag vil det være ulike sosiale aktiviteter som konserter, stand up, live podcaster, fester, bar, foreningsmøter, sosiale samlinger og quiz.

Gotteberg forteller at de ønsker å lage noe tilsvarende av det Studentersamfundet i Trondheim er for studentene der. 

Dette huset er et annet enn Studentsenteret vi omtalte som SiA-hus i en annen nettsak. Studentsenteret ligger på universitetets campus litt utenfor bykjernen, og er et sted der studenter og studentforeninger kan ha møteaktiviteter, treffe SiA-administrasjonen, SiA Bolig og andre praktiske tjenester.

Flere studentforeninger å melde seg inn i 

– Vi etablerer dette tilbudet i sentrum slik at det skal bli lett å komme i kontakt med andre studenter på tvers av utdanningsinstitusjonene i byen. Et eget vertskap tar imot nye studenter på studentersamfunnet. Aktivitetene arrangeres av studenter, for studenter, forteller han.

Det er et vell av foreninger som medisinstudentene kan melde seg inn i, enten det er idrett eller musikk. I tillegg har Universitetet i Agder egne linjeforeninger for de ulike fakultetene. 

– Studentsamfunnet i sentrum blir et sambruk med Fakultet for Kunstfag, som vil ha en del undervisning i bygget på dagtid. Musikkinteresserte medisinstudenter vil dermed kunne bli kjent med musikkstudenter. Her er det gode muligheter for bli med i band, eller være med å arrangere konserter eller bare oppleve masse ulik musikk, forteller Gotteberg.

Se også SiA aktiv student

Publisert 12. juni 2022 20:40 - Sist endret 13. juni 2022 18:18