SiA ønsker medisinstudenter fra Oslo velkommen

Når medisinstudentene fra Universitet i Oslo ankommer fra høsten 2023, blir de møtt med åpne armer av Studentsamskipnaden i Agder, SiA. 

– Selv om dette er studenter fra et annet universitet, blir de behandlet på lik linje som studenter ved Universitetet i Agder, sier markedsansvarlig Jahn Olav Marum i SiA. 

I det nye studentsenteret som ligger på UiAs campus rett utenfor sentrum er det tilgjengelig en rekke tjenester som er nyttig for studentene. Studentservice vil kunne svare og veilede studentene på spørsmål som berører livet rundt studiene. 

Senteret på campusen ligger få kilometer fra sykehuset.

Har en rekke tjenester

– Av andre tjenester som nå er sentrale på studentsenteret vil jeg nevne boligservice, helsetjenesten med samtaleterapeuter og psykolog, kultur og studentvelferdsavdelingen og studentenes egen velferdsorganisasjon «Velferdstinget». Ut over dette finnes også et fastlegesenter og en tannlegeklinikk. Det blir et flott tilbud til våre studenter, legger han til. 
 
Universitetet i Agder, UiA, er kjent for et godt studentmiljø. Her finnes rundt 65 studentforeninger, og det store treningssenteret Spicheren ligger på campus. 

– Vi er veldig opptatt av studentvelferd, og tilbudene er mange. Kristiansand er heller ikke lenger å anse som en «sleepy town». Her er utelivsbransjen veldig bevisst på hva de unge tiltrekkes av og legger opp til å legge til rette for at vi er en studentby, sier Marum. 

På SiA aktiv student får du en oversikt over alle studentforeningene og finner kalender med alle de ulike aktivitetene som foregår. 

Les mer

Publisert 12. juni 2022 20:40 - Sist endret 13. juni 2022 18:22