Newcastle, Australia

"Jeg var veldig fornøyd med mitt opphold i Newcastle og Australia! Jeg merket en klar forbedring av engelsken min og syns at det var god læring på sykehuset. Jeg har mange gode minner både med australske- og utvekslingsstudenter."

Navn: Mathias Schwab

Sted: UoN/Newcastle/Australia

Semester: Modul 6 pediatri og gyn/obs

Semesterstart: 27.06.16

Semesterslutt: 25.11.16

Eksamen: OSCE og MCQ

Studieopplegg

Dette er godt beskrevet i tidligere rapporter og hadde ikke endret seg når jeg var der. Veldig fint forklart i utvekslingsrapporten høst 2015 ved Arurann Ananthaharan.

De andre studentene var veldig behjelpelige med å gi tips om hva man burde lese på, bl.a australske retningslinjer. Jeg syns at det var veldig greit at man måtte kunne retningslinjene ganske nøye. Dette var nyttig i klinisk praksis.

I starten var det noen ting som kanskje var litt uklare, men det er bare å spørre medstudenter eller studentveilederne. Var ikke veldig komplisert å forstå opplegget, man kommer ganske fort inn i det. Bare å slappe av.

Det er dessverre vanskelig å ta seg noen dager fri i ukedagene pga obligatorisk undervisning.

Kull- /gruppestørrelse

ca.100 studenter totalt på kullet. Ca. 5 i smågrupper (prof skills) og ca. 30 per rotation (ped, gyn/obs, electives)

Oppfølging fra lokale studieveiledere etc. 

Det var god oppfølging fra de lokale studentkoordinatorene, men jeg støttet meg mest på medstudentene når jeg var usikker på ting.

Språk

engelsk

Bolig

Det var veldig viktig for meg å kunne bo nærme stranden siden jeg hadde lyst å surfe så mye som mulig. Jeg søkte først etter kollektiv på gumtree (australsk finn), men syns det var litt vanskelig å finne noe som passet både med tanke på lokalisasjon og roommates. Så fant jeg barbeachstudentaccomodation. Det er en som eier 4-5 hus og leier ut rommene til studenter, hovedsakelig utenlandske. Det var veldig ukomplisert for å få et rom der og jeg tenkte jeg får prøve dette og eventuelt flytte hvis jeg ikke liker stedet. Jeg angret aldri på at jeg valgte å bo der. Jeg hadde kjempefin tid! Det tok circa 3min å gå til stranden (bar beach) og vi var totalt ca. 40 (utvekslings)studenter som bodde i de husene. Det var alltid god stemning og vi fant på mye forskjellig sammen! Anbefaler virkelig å bo der!

Jeg fikk nesten daglig skyss til og fra skolen av en hyggelig medstudent i samme rotation som bodde i nærheten. Når jeg ikke fikk skyss, så syklet jeg 5-10min til nærmeste busstopp for å ta direkte buss til sykehuset (ca 20-25min).

Sosiale forhold 

Jeg hadde noe kontakt med de australske studentene og ble også invitert til hjemmefester som var veldig hyggelig. Surfet også et par ganger med noen fra kullet. Man må være litt aktiv og direkte hvis man har lyst å gjøre ting sammen med de lokale studentene.

Jeg hadde mest kontakt med utvekslingsstudentene som bodde i husene til Barbeach student accomodation og vi ble fort en godt sammensveiset gjeng! Vi hadde en veldig fin tid og jeg har fortsatt god kontakt med mange av de jeg møtte der.

Fritid

For min del dreide alt seg om surfing! Og jeg fikk surfet masse. Vi var en liten gjeng som pleide å stå opp kl.5:30 for å surfe før skolen og jeg anbefaler på det sterkeste å gjøre det. Det er en fantastisk opplevelse å surfe med gode venner i soloppgangen!

Diverse / tips til andre som reiser dit

Jeg fulgte ”oppskriften” beskrevet i utvekslingsrapporten høst 2015 ved Arurann Ananthaharan for hva som må gjøres før man reiser dit.

Jeg var på utveksling i Østerrike før jeg dro til Australia og det var ingen problem for å få på plass alle nødvendige papirer til visum osv.

Helsesjekk kan fint gjøres utenfor Norge. Jeg gjorde min i Zürich. Det finnes en liste over godkjente leger i hvert land. Det kan være at det også er litt billigere i utlandet enn i Oslo.

Men husk at det ikke er noe hinder hvis man allerede er på utveksling, det gjør søknadsprosessen ikke særlig vanskeligere!

Lei en sykkel på universitetet og ikke vær redd for å spørre medstudenter om de kan kjøre deg til og fra skolen!

Jeg anbefaler å reise rundt i Australia og New Zealand! Mine topp 2 reisedestinasjoner var Whitsundays og Great ocean road. Anbefaler å leie bil og surfebrett og kjøre langs great ocean road. Mange fine surfespot der!

Jeg var veldig fornøyd med mitt opphold i Newcastle og Australia! Jeg merket en klar forbedring av engelsken min og syns at det var god læring på sykehuset. Jeg har mange gode minner både med australske- og utvekslingsstudenter.

Publisert 2. aug. 2017 15:26 - Sist endret 9. mai 2019 14:33