Uppsala, Sverige

"I Uppsala er det ”housing guarantee” for utvekslingsstudenter. Det finnes mange ulike boliger man kan søke på. Jeg bodde i ”Klostergatan”, et gammelt hotell midt i sentrum som har blitt gjort om til studentbolig. Hadde eget rom og bad, pluss ett lite kjøkken."

Navn: Astrid Rø

Sted: Uppsala universitet, Uppsala, Sverige

Semester: Vår 18, 7 semester i Oslo, T8 i Uppsala

Semesterstart: 15.01.18

Semesterslutt: 01.06.18

Eksamen 

Skriftlige eksamener i slutten av mai, begynnelsen av juni. + små tester og muntlige eksaminasjoner gjennom semesteret.

Studieopplegg

Er ganske mye undervisning. Vi startet med fire uker forelesninger før vi klassen ble delt i tre og det ble en blanding av forelesninger, praksis, kurs og smågruppeundervisning. Mye god undervisning og lett å bli kjent med klassen når man er delt i mindre grupper. Vil anbefale å gå på det meste av undervisningen. Mye er også obligatorisk. Dersom man ikke møter opp må man enten ta det igjen ved en senere anledning eller noen ganger skrive en oppgave. Semesteret er delt i tre deler. En nevro del, en ØNH og øye, så en psykiatri. Litt vanskelig å få oversikt over timeplanen, så fint å spørre noen i klassen om de kan forklare litt. (hva som er obligatorsik eller ikke, hvor man skal være osv...)

Kull- /gruppestørrelse

Hele klassen var vel på ca 100 stk, men etter de første ukene ble vi delt i tre mindre klasser som roterer mellom de ulike emnene. Man vet altså ikke på forhånd hvilken rekkefølge man skal ha de ulike bolkene. Etter at vi hadde blitt delt så jeg nesten ingen ting til de andre to gruppene. Fint å være litt mindre grupper for å bli kjent med de i klassen. Vi hadde også gruppeundervisning der vi var ca 7 stk. Når man var i praksis var man enten med en til, eller alene med legen. Veldig lærerrikt og bra! God oppfølging. I praksis kan man enten være på sykehuset i Uppsala eller bli plassert ut på andre sykehus. Jeg var f.eks en uke på nevrologi i vesterås. Noen steder kan man pendle til, mens andre plasser må man bo der. De ordner i sånt fall med overnatting og betaler for transport.

Oppfølging fra lokale studieveiledere og koordinator ved UiO etc.

God oppfølging. Hadde møte med lokal studieveileder og kunne bare ta kontakt dersom man trengte hjelp til noe.

Språk

Svensk

Bolig:

I Uppsala er det ”housing guarantee” for utvekslingsstudenter. Det finnes mange ulike boliger man kan søke på. Jeg bodde i ”Klostergatan”, et gammelt hotell midt i sentrum som har blitt gjort om til studentbolig. Hadde eget rom og bad, pluss ett lite kjøkken. Det var også mulighet til å booke ett større kjøkken hvis man ville det. Veldig fornøyd med å bo der! Supersentralt og fint. Finnes også noen billigere alternativer som også fungerer veldig fint!

Sosiale forhold:

I Uppsala har man noe som kalles ”nationer”. Dette er store flotte hus som studentene eier og der driver de kafeer, restauranter, barer +++. Masse sosiale arrangement, fester og utrolig mye gøy man kan bli med på. Har man meldt seg inn i en så kan man være med på alt gøy som skjer. Er ikke så viktig hvilken nation man blir med i , men viktig at man velger en! Her alle studentene er! Masse flotte middager og liknende man kan bli med på! Og bare å forberede seg på at det er mye sang til alle anledniger.

Fordelen med å gå medisin er at man har mye undervisning sammen med andre svenske og det er lett å bli kjent med de i  klassen! Jeg var mye med de jeg studerte med, men også mye med andre utvekslingsstudenter. Stort utvekslingsmiljø i byen! Anbefaler å bli med på tingene som skjer de første ukene man er i Uppsala så man bli kjent med folk!

Fritid

Masse gøy man kan gjøre i Uppsala. Mye man kan bli med på gjennom nationene. Jeg ble med i en dansegruppe og vil anbefale noe liknenede – kor, idrett eller annet. Masse gøy som skjer!

Stockholm er også rett i nærheten , så anbefaler helgeturer dit!

Diverse / tips til andre som reiser dit

Skaff deg sykkel! Kjøp billig og brukt! Man trenger ikke en god sykkel, men man trenger en sykkel. Anbefaler Uppsala på det sterkeste!

Publisert 21. aug. 2018 12:18 - Sist endret 5. apr. 2019 19:07