Bytte seminargruppe på ILOS

Har du fått plass på en seminargruppe som ikke passer på et av ILOS' emner? Da kan du bytte gruppe selv eller søke om å få bytte. 

Frister

Du bør bytte så tidlig som mulig hvis seminargruppen ikke passer. Du må senest bytte gruppe eller søke om å få bytte

  • 1. februar for vårsemesteret
  • 1. september for høstsemesteret.

Hvis seminarundervisningen starter før du har byttet, må du møte opp på seminaret du er registrert på for å få registrert gyldig oppmøte.

Du må først prøve å bytte gruppe selv i Studentweb

  • Du må prøve å bytte seminargruppe selv i Studentweb.
  • Finn emnet under "Aktive emner". Klikk "Rediger" og velg seminaret du ønsker å bytte til i rullegardinmenyen. Det er kun ledige seminarer som vises. Klikk "Lagre". Sjekk at endringene har blitt lagret.

Hvordan bytte gruppe hvis du ikke får gjort det i selv i Studentweb

Hvis du ikke får byttet gruppe selv i Studentweb, kan du enten bytte direkte med en annen student eller søke om å få bytte gruppe.

Slik søker du om å få bytte gruppe

Du kan søke instituttet om å bytte seminargruppe hvis du fyller ett av disse to kriteriene:

  • Du har fått plass på en seminargruppe som kolliderer med obligatorisk undervisning på et annet emne ved UiO.
  • Du har store omsorgsoppgaver i egen familie som gjør at du ikke kan delta i gruppen du har fått plass på. En søknad på dette grunnlaget må kunne dokumenteres.

Søk om gruppebytte

Hvis du er enkeltemnestudent kan du ikke søke om gruppebytte.

Slik bytter du med en annen student

Hvis du ikke fyller noen av kriteriene over, må du selv finne en student på gruppen du vil bytte til. Hvis dere blir enige om å bytte med hverandre, sender dere umiddelbart hver deres e-post til studiekonsulenten for emnet. Dere må sende fra student-e-post-adressen deres eller fra e-posten dere har registrert i Studentweb. Når dere får en bekreftelse på at gruppebyttet er registrert, kan dere bytte.

Hvis dere bytter uten først å få bekreftet fra studiekonsulenten at byttet er registrert, vil dere få problemer med å ta eksamen i emnet, og derfor er det viktig at dere gir beskjed.

Hvis seminarundervisningen starter før du har byttet, må du møte opp på seminaret du er registrert på for å få registrert gyldig oppmøte. Lærerne har deltakerlister for gruppene og skal avvise deg hvis du ikke står på listen.

 

Publisert 14. mars 2016 12:37 - Sist endra 18. juni 2020 09:55