Velkommen til UiO!

Dear fellow students, it is an honour to be able to welcome you here today. I hope you make lots of new friends, explore what Oslo has to offer and have a great experience as students at the University of Oslo.

Kjære alle sammen – velkommen til Universitetet i Oslo, og gratulerer som studenter ved Norges eldste og beste universitet.

Det er godt å endelig kunne stå her fysisk igjen, og også litt rart. Jeg gleder meg til å se at campus fylles av liv igjen i tida som kommer. 

Studietida er veldig givende. Det er en tid der man opplever personlig og faglig vekst, og man får minner for livet. Jeg oppfordrer dere til å gripe det studentlivet har å by på med begge henda. Bli kjent med nye mennesker nå i studiestart, og snakk med sidemannen i lesesalen. Utforsk det Oslo har å by på som studentby. Kanskje er det i en av de mange studentforeningene du får deg venner for livet.

I dag blir dere del av en studentbevegelse og et akademisk fellesskap som ikke bare er eldre enn den norske staten, men som også har satt spor i samfunnet vårt. Her på UiO får dere muligheten til å utfordre dere selv, og muligheten til å sette deres egne spor. Dere får muligheten til å gjøre en forskjell.

Som studenter ved Norges fremste kunnskapsinstitusjon er det dere som er framtida. Dere kan sette agendaen, som studenter har gjort så mange ganger før dere.

Vær kritiske. Still spørsmål. Og opplever dere urett, si ifra og krev å bli hørt. Ved UiO er det rom for engasjementet ditt, og jeg kan love deg at det er mange som deler det.

Men aller først: ha det gøy i studiestart, og ta vare på hverandre.

Velkommen til UiO!

Av Leder i Studentparlamentet ved UiO, Jørgen Hammer Skogan
Publisert 17. aug. 2021 12:20 - Sist endret 17. aug. 2021 12:20