Utvekslingsavtale mellom Waseda University og Institutt for kulturstudier og orientalske språk

Waseda University er et av de største og mest prestisjefylte, private universitetene i Japan. Universitetet har til sammen 9 campuser, hvorav 7 er lokalisert i Tokyo og omegn. Våre studenter reiser til hovedcampus i hjertet av populære Tokyo.

Hvem kan søke?

Avtalen gjelder primært for masterstudenter i japansk.

Studenter som ønsker å studere japansk et ekstra år ved å ta Japansk 5 og 6, kan også søke, men et evt. opptak forutsetter da at utvekslingsplassene ikke er tatt i bruk av masterstudenter.

Instituttet har 5 utvekslingsplasser per år.

Språk

Engelsk og japansk.

Hvilke emner kan jeg ta?

Masterstudenter tar emner ved Faculty of International Research and Education. Stor sett er det Graduate School of Asia-Pacific Studies som vil være aktuelt for våre masterstudenter. Du må ta minimum 4 subjects (8 credits) per semester. 

Studenter på Japansk 5 og 6 må ta emner ved Japanese Language Program (JLP). Du må ta minimum 13 credits per semester, eller 26 credits på et år.

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemesteret varer fra september til februar. Vårsemesteret varer fra april til juli.

Hva koster det?

Utvekslingsstudenter ved Waseda University betaler ikke skolepenger.

Visum

Du trenger visum før avreise.

Studentene må søke studentvisum til Japan. Waseda University utsteder Certificate of Eligibility, som studentene må legge ved visumsøknaden til den japanske ambassaden.

Slik søker du

Kontakt IKOS direkte. De som skal ta Japansk 5 og 6 fyller ut et eget nettskjema.

Søknadsfrist: 10. januar (for utreise om høsten) og 15. september (for utreise om våren - kun for Japansk 5 og 6). Waseda har spesielt tidlig søknadsfrist, og fristen for UiO-studenter er derfor tidligere enn ordinært.

Interesserte søkere må begrunne hvorfor de vil studere ved Waseda og legge ved et motivasjonsbrev. Vær oppmerksom på at du må ha gode karakterer for å kunne søke deg til Waseda.

Om universitetet

Land

Japan

By

Tokyo

Nettside

http://www.waseda.jp/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Bilateral

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Institutt for kulturstudier og orientalske språk