Utvekslingsavtale mellom Institut d'Etudes Politiques de Bordeaux (Sciences Po) og Institutt for statsvitenskap

Hvem kan søke?

Studenter på masterprogrammet i statsvitenskap har fortrinn til plassene, men studenter på alle instituttets bachelorprogram oppfordres også til å søke. Studenter ved andre studieprogrammer ved UiO er velkommen til å søke. Søkere må ha avlagt minst 60 studiepoeng ved utreise. Det er plass til 4 studenter hvert semester, eller eventuelt 4 studenter i et helt år.

Språk

Engelsk og Fransk. Du må ikke kunne fransk for å dra på denne avtalen. De tilbyr nok engelske emner på begge nivå. Det arrangeres gratis språk kurs som går over hele semesteret, og du kan prøve å følge en klasse på fransk for å se om du har nok kunnskaper. Om det blir for vanskelig, kan du melde deg opp til engelske emner i stedet.

Hvilke emner kan jeg ta?

Sciences Po Bordeaux har kurstilbud innen et vidt spekter av samfunnsfag. Du kan ta andre emner i tillegg til statsvitenskap både på bachelor- og masternivå.

Sciences Po Bordeaux benytter ECTS studiepoeng slik som UiO, dvs. at 30 ECTS credits er lik 30 studiepoeng ved UiO.

 

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemesteret går fra september til desember. Vårsemesteret går fra januar til juni.

Hva koster det?

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semesteret de er i utlandet, men slipper da å betale semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Bolig

Det kan være vanskelig å finne bolig i Bordeaux, og det er opp til den enkelte student å finne et sted å bo. Sciences Po Bordeaux er imidlertid behjelpelige med informasjon. Se "Guide de l'étudiant étranger" på nettsiden med praktisk informasjon

Alle studenter kan søke om bostøtte fra la Caisse des Allocations Familiales (CAF), uten at det er noen garanti om å få innvilget dette.

Slik søker du

Om universitetet

Land

Frankrike

By

Bordeaux

Nettside

http://www.sciencespobordeaux.fr


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Institutt for statsvitenskap