Utvekslingsavtale mellom Institut d'Etudes Politiques Grenoble (Sciences Po) og Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Institut d'Etudes Politiques Grenoble ble etablert i 1948 og inngår i et nettverk bestående av 8 andre tilsvarende institusjoner i Frankrike. Institusjonene tilbyr utdanning innen statsvitenskap, offentlig rett, økonomi, historie, internasjonale relasjoner og administrasjon. Hvert år kommer det 120 - 130 utvekslingsstudenter til dette lærestedet.

Hvem kan søke?

Studenter på bachelorprogrammet i internasjonale studier og Lektorprogrammet, med studieretning Kultur og samfunnsfag, har fortrinn på plassene men studenter fra andre studieprogrammer ved UiO er også velkommen til å søke. Det er 2 plasser hvert semester.

Språk

Fransk og engelsk. IEPG tilbyr stadig flere emner på engelsk og det er nå mulig å ta et helt semester uten grunnleggende kunnskaper i fransk. Studenter uten forkunnskaper i fransk kan søke på avtalen men det gis forrang til studenter med franskkunnskaper på forhånd. 

Institut d'Etudes Politiques tilbyr språkkurs for begynnere.

Hvilke emner kan jeg ta?

Se kursoversikt for internasjonale studenter

IEPG bruker ECTS til å vekte sine kurs. Du må avlegge 30 ECTS for å få godkjent 30 studiepoeng ved UiO.

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemestret: september - desember. Vårsemesteret: januar - mai

Hva koster det?

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semestret de er i utlandet, men slipper da å betale skolepenger eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Bolig

Dere søker om bolig via Le CROUS BLEU (Bureau du Logement des Échanges Universitaires) . Det er viktig å søke om bolig i god tid. For mer informasjon gå inn på hjemmesiden til Grenoble- Les relations internationales- Vous souhaitez venir à l'IEP- La vie à Grenoble.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Frankrike

By

Grenoble

Nettside

http://www.sciencespo-grenoble.fr/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor

Avtaleeier

Det samfunnsvitenskapelige fakultet