Utvekslingsavtale mellom Institut d'Etudes Politiques de Paris (Sciences Po) og Institutt for statsvitenskap

Hvem kan søke?

Avtalen er beregnet på studenter på alle instituttets bachelor- og masterprogram oppfordres også til å søke. Studenter ved andre studieprogrammer ved UiO er velkommen til å søke. Søkere må ha avlagt 120 studiepoeng (fra universitet/høyskole utenfor Frankrike) før utreise. Det er plass til 5 studenter i hvert kalenderår.

Språk

Fransk og engelsk (særlig på bachelornivå).

Sciences Po Paris tilbyr språkkurs i fransk, men det kreves god beherskelse av språket før ankomst. Studenter uten forkunnskaper i fransk kan søke på avtalen, men det gis forrang til studenter med franskkunnskaper på forhånd. I september måned arrangeres et eget Programme d'acceuil (velkomstprogram), der studentene tilbys intensivkurs i fransk, faglig introduksjon og praktisk hjelp til å finne seg til rette i Paris.

Hvilke emner kan jeg ta?

Sciences Po Paris har kurstilbud innen et vidt spekter av samfunnsfag.

Sciences Po Paris benytter ECTS studiepoeng slik som UiO, dvs. at 30 ECTS credits er lik 30 studiepoeng ved UiO. Merk at uttellingen på emnene ved Sciences Po variere slik at en på masternivå må ta mellom 7 og 8 emner for å få nok studiepoeng. På bavhelornivå må en ta mellom 5 og 6 emner.

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemesteret går fra august til desember. Vårsemesteret går fra januar til mai.

Hva koster det?

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semesteret de er i utlandet, men slipper da å betale semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Bolig

Universitetet garanterer ikke studentbolig, men studentkontoret er behjelpelig med å skaffe dette.

Studentboliger i Paris

Et stramt og kostbart boligmarked i Paris gjør Norges hus til et godt tilbud til norske studenter. Norges hus tilbyr enkle og hyggelige studenthybler med sentral beliggenhet i et parkområde sør i byen. Det gis fortrinnsrett til masterstudenter, men studenter på bachelor oppfordres også til å søke om plass.

 

På følgende nettside ligger nærmere informasjon om retningslinjer og søknad: Norges hus

 

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Frankrike

By

Paris

Nettside

http://www.sciences-po.fr/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Institutt for statsvitenskap