Utvekslingsavtale mellom Institut d’Etudes Politiques de Toulouse (Science Po) og Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Institut d’Etudes Politiques de Toulouse ble opprettet i 1948 og er et offentlig universitet som utdanner studenter innen fagområder som Offentlig politikk, Internasjonale relasjoner, Management og Medier og kommunikasjon. Toulouse er den fjerde største byen i Frankrike og regnes som studentby nr. 2. i Frankrike etter Paris.

Hvem kan søke?

Alle studenter ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet (bachelor og master). Studenter fra andre studieprogrammer ved UiO er også velkommen til å søke. Det er 2 plasser hvert semester.

Språk

Undervisningsspråket er i hovedsak fransk, men ERASMUS-studenter kan velge programalternativer på engelsk.

Hvilke emner kan jeg ta?

Du kan velge blant alle fag som er tilgjengelig for Science Po sine egne studenter på fransk. Her finnes et vidt spekter av av samfunnsfag, som for eksempel statsvitenskap, internasjonale relasjoner, offentlig politikk og administrasjon og medier og kommunikasjon. De fleste emner undervises på fransk.

For studenter som ikke behersker fransk finnes et spesialdesignet ett-årig program "International and Comparative studies" som i sin helhet går på engelsk. Det er mulig å ta deler av programmet som utvekslingsstudent over ett semester. Lenke til programmet

Institut d’Etudes Politiques de Toulouse benytter ECTS studiepoeng slik som UiO, dvs. at 30 ECTS credits er lik 30 studiepoeng ved UiO.

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemestret: september - desember. Vårsemesteret: januar - mai

Hva koster det?

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semesteret de er i utlandet, men slipper da å betale semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Bolig

Science Po er behjelpelig med å skaffe bolig.

 

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Frankrike

By

Toulouse

Nettside

http://www.sciencespo-toulouse.fr/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Det samfunnsvitenskapelige fakultet