Utvekslingsavtale mellom Erasmus University Rotterdam og Økonomisk institutt

Erasmus School of Economics er blant de fremste universitetene i Nederland, og det aller beste innenfor samfunnsøkonomi. I 2016 ble universitetet rangert av QS til nr.40 i verden og  nr 1. i Nederland innenfor samfunnsøkonomi og økonometri.

Hvem kan søke?

Avtalen åpner for 3 studenter på bachelornivå og masternivå per år. Andre studenter kan søke, men studenter ved Økonomisk institutt er prioritert. 

Karakterkrav: C-snitt fra samfunnsøkonomi emner på bachelornivå.

Språk

Undervisningsspråk på bachelornivå og masternivå er engelsk.

Hvilke emner kan jeg ta?

Emnene er fordelt i blokker. Høstsemesteret er emner i blokk 1 og 2. Vårsemesteret er emner i blokk 3 og 4. Emner fra blokk 5 kan ikke velges.

Erasmus School of Economics benytter seg av ECTS som er det samme som studiepoeng ved UiO. Du må derfor ta emner som til sammen blir 30 ECTS. Dette tilsvarer et normert semester ved UiO. Vi anbefaler at du tar ca 15 studiepoeng i hver blokk hvis det er mulig, for å få mest mulig jevn arbeidsmengde.

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemester: 3. september - 22. desember 2018

Vårsemester: 7. januar - 30. april 2019

Hva koster det?

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semestret de er i utlandet, men slipper da å betale semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Bolig

Det er mulig å søke på studentboliger gjennom Erasmus School of Economics, men du må belage deg på å skaffe privat innkvartering. Universitetet anbefaler at du starter å se etter bolig ikke senere enn 3 måneder før utvekslingen. 

Annet

Universitetet har en god nettside for utvekslingsstudenter med informasjon som er nyttig for utvekslingsstudenter både før, under og etter utvekslingsoppholdet.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Nederland

By

Rotterdam

Nettside

http://www.eur.nl/english


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Økonomisk institutt