Utvekslingsavtale mellom Universiteit Utrecht og Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Dette er en avtale med Faculty of Social and Behavioural Sciences ved Universitetet i Utrecht. Fakultetet er det største av sitt slag i Nederland.

Universiteit Utrecht ble grunnlagt i 1636 og er et av de eldste universitetene i Nederland. I 2006 ble Utrecht rangert som det 6. beste universitetet i Europa i følge Academic Ranking of World Universities. Universitetet har over 2000 internasjonale studenter.
 

Hvem kan søke?

Alle studenter som er tatt opp på et bachelorprogram ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Det er 4 plasser hvert semester.

Språk

Engelsk. Merk: Dette universitetet legger stor vekt på at du har gode engelskkunnskaper. Det finnes ikke et formelt språkkrav, men du kan få problemer med å følge undervisning og avlegge eksamener dersom din engelsk kun er middels god. Studier ved dette universitetet anbefales derfor for studenter som mestrer engelsk godt både skriftlig og muntlig.

Hvilke emner kan jeg ta?

Interdisciplinary Social Sciences, Cultural Anthropology, Educational Sciences, Pedagogic, Psychology and Sociology. Se course information. Ved valg av kurs bes du om å lese kursbeskrivelsene nøye. Enkelte kurs har spesifikke forkunnskapskrav og det er viktig at du oppfyller disse. Se derfor etter "entry requirements" i kursbeskrivelsene.

Universiteit Utrecht bruker ECTS for å vekte sine kurs. Du må avlegge 30 ECTS for å få godkjent 30 studiepoeng ved UiO

Hvor lenge varer semesteret?

September - februar og februar - juli.

Hva koster det?

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semestret de er i utlandet, men slipper da å betale skolepenger eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Bolig

Det er svært vanskelig å finne bolig i Utrecht, spesielt på høstsemesteret, og det anbefales å starte boligsøket tidlig. Universitetet forsøker å organisere bolig for utvekslingsstudenter. Informasjon om hvordan man søker om studentbolig finnes på Universiteit Utrechts nettside om bolig

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Nederland

By

Utrecht

Nettside

https://www.uu.nl/en


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor

Avtaleeier

Det samfunnsvitenskapelige fakultet