Utvekslingsavtale mellom Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg og Institutt for lingvistiske og nordiske studier

Hvem kan søke?

Studenter som studerer tysk.

Hvor lenge varer semesteret?

Universitetet i Erlangen-Nürnberg opererer som de fleste andre tyske universitet med vinter- og sommersemester. Vintersemesteret starter ca 1. oktober og varer til ca. 31. mars. Sommersemesteret starter ca 1. april og varer til ca 30. september.

Hva koster det?

Erasmusstudenter skal ikke betale skolepenger, men tyske universiteter har lovfestet at studenter må være innmeldt i studentunionen. For å bli medlem her må man betale et gebyr, som Erasmusstudenter ikke er unntatt. Til gjengjeld gir medlemskap ofte rabatt på lokal transport etc. Medlemskap koster fra 40 til ca 200 Euro, avhengig av universitet.

Erasmusstudenter skal ikke betale studiegebyr ved tyske universiteter. Som Erasmusstudent må du av og til fylle ut skjema for fritak for denne avgiften (som er på ca 500 Euro).

Bolig

Universitetet har ikke boliggaranti, og anbefaler å begynne boligjakten i god tid. For utvekslingsstudenter har universitetet lagt ut informasjon om å finne bolig.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Tyskland

By

Erlangen

Nettside

http://www.uni-erlangen.de/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor

Avtaleeier

Institutt for lingvistiske og nordiske studier