Utvekslingsavtale mellom Eberhard Karls Universität Tübingen og Det teologiske fakultet

Dette er en avtale knyttet til Center for Islamic Theology og Det teologiske fakultet, og et opphold her passer veldig godt for studenter på Religion og samfunn. 

Universitetet i Tübingen er et mer enn 500 år gammelt tradisjonsrikt og populært universitet med en bred fagprofil. Studentene utgjør ca. 1/4 av byens innbyggere, så Tübingen er en ekte universitetsby.

Hvem kan søke?

Studenten skal ha avlagt 60 studiepoeng ved UiO før avreise og det er krav om karakteren C i snitt i den relevante 80-gruppen.

Språk

Mange emner undervises på engelsk. Du må beherske engelsk på B1-B2 nivå. Universitetet tilbyr flere forskjellige språkkurs for utvekslingsstudenter. Mer informasjon finner du på siden Learn German på universitetets nettsider.

Lånekassen kan gi opp til 21 300 kr i støtte til et intensivt språkkurs før semesterstart. Se Lånekassens sider for språkkurs for mer info.

I Tyskland tilbyr Goethe-Institut tyskkurs på alle nivåer som leder fram til en offentlig godkjent eksamen og skolen har avdelinger over nesten hele land

Hvilke emner kan jeg ta?

Studenter kan velge blant kursene som blir tilbudt på Center for Islamic Theology. Det kreves ikke noe påmelding for forelesningene, men det kreves påmelding til seminarene. Påmeldingen gjøres lokalt, og en oversikt over hvilke emner som tilbys kan fremskaffes av studieveileder.

30 ECTS poeng gir 30 studiepoeng.

Hvor lenge varer semesteret?

Det akademiske året er inndelt i to semestre:
Vintersemestret starter i september/oktober og varer til februar.
Sommersemestret starter mars/april og varer til midten av juli.

Det er enklest å reise til tyske universiteter i sommersemesteret, men det kan også la seg gjøre å studere i vintersemesteret, dette kan avtales med studiekonsulent og lærere.

Hva koster det?

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semestret de er i utlandet. Tyske universiteter har lovfestet at studenter må være innmeldt i deres studentunion. For å bli medlem her må man betale en avgift, som Erasmus studenter ikke er unntatt fra. Gjennom å betale denne avgiften får studentene ofte kraftig rabatt på offentlig kommunikasjon i Tyskland.

Bolig

Universitetet tilbyr utvekslingsstudenter bolig gjennom "Studentenwerk". Du kan søke via universitetets nettside

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Tyskland

By

Tübingen

Nettside

http://www.uni-tuebingen.de/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor, Master og PhD

Avtaleeier

Det teologiske fakultet