Utvekslingsavtale mellom Penn State University og Det juridiske fakultet

Penn State Law er lokalisert på Penn State's University hovedcampus i State College. Røttene til Penn State Law er tett knyttet til The Dickinson School of Law, som er den eldste Law School i Pennsylvania og USAs femte eldste (grunnlagt i 1834).

Frem til 2014 var The Dickinson School of Law plassert på to ulike campus, State College og Carlisle. Fra 2014 av heter Law School på hovedcampus i State College Penn State Law.

Avtalen sikrer tilgang til Exchange plasser, Study Abroad plasser med reduserte skolpenger (dvs. et semester delstudier) og LL.M.-plasser med reduserte skolepenger (dvs. en frittstående jurididisk ettårig mastergrad i jus).

Hvem kan søke?

Avtalen er åpen for studenter på Masterstudiet i rettsvitenskap.  Studenter som ønsker å reise på utveksling (et semester) må ha fullført 3. studieåret. Karaktersnittet må være på C eller bedre.

Studenter som ønsker å avlegge en LL.M. bør på tidspunktet for utreise ha fullført 4. året av Masterstudiet i rettsvitenskap og ha et karaktersnitt på rundt B/C.

Informasjon om antall tilgjengelige plasser finner du i forkant av søknadsfristen på fakultetets utvekslingsside.

Språk

Undervisningsspråket på vertsuniversitetet er engelsk. Studenter som har oppnådd karakteren 4 eller bedre i engelsk fra videregående trenger ikke å avlegge TOEFL/IELTS-test.

Hvilke emner kan jeg ta?

Oversikt over emnetilbudet finner du på vertsuniversitetets nettside. En oversikt over Specialized Fields of Study finner du her.

Utvekslingsstudenter og Study Abroad studenter kan velge blant emnene, som tilbys i forbindelse med JD- og LLM-graden på Penn State Law (forutsatt at det er ledig kapasitet), inkludert coursene legal analysis, writing og research course for LL.M.-studenter.

En beskrivelse av LL.M.-programmet finner du her

12 credits gir 30 studiepoeng.

Hvor lenge varer semesteret?

August to December, January to May. Precise dates for each semester are in the Academic Calendar for the Law School here

Eksamen: See the academic calendar above for precise dates; generally exams are in early December and early May.

Hva koster det?

Avtalen sikrer reduksjon i skolepenger. Beløpet vil vanligvis ligge innenfor Lånekassens satser for støtte til skolepenger, men vi må ta forbehold pga. valutakurssvingninger. The Pennsylvania State University er på Lånekassens utvidete tilleggsstipendliste (dvs. beløpet over vanlig maksimum støttebeløp for skolepenger blir gitt som stipend).

Informasjon om prisene for study abroad og LLM-plassene finner du i forkant av søknadsfristen på fakultetets utvekslingsside.

Utvekslingsstudenter fra Det juridiske fakultetet (de som får tildelt gratisplass) trenger ikke å betale skoleavgift. Studenter som tar delstudier på Penn State må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semestret de er i utlandet, men slipper da å betale skolepenger ved avtaleuniversitetet.

Alle studenter, som skal til Penn State (uansett om de har en gyldig norsk studentforsikring eller ikke), må tegne en egen helseforsikring på Penn State. Denne koster rundt $ 2000,- per år - ca. 700,- for høstsemesteret og $1300,- for vårsemesteret. Dette er et krav fra Penn State University, som vi må forholde oss til. 

UiO-studenter som reiser til USA i perioden 2018-2020 vil motta stipend fra UNIFOR. Summen på dette stipendet vil varierer hvert semester.

Bolig

Informasjon om Penn States boligtilbud finner du på vertsuniversitetets nettside.

Informasjon om off campus housing.

 

Visum

Du trenger visum før avreise.

Annet

For dem som ønsker å studere ved et høytranket studiested i en typisk amerikansk universitetsby er Penn State et attraktivt valg.

LL.M.-graden på Penn State er i utgangspunktet en såkalt course based LL.M., den vil dermed ikke gi fritak for hele 5. avdeling, men den vil gi fritak for valgemnene på 5. avdeling. En LL.M. er en frittstående juridisk grad, som gir en interessant tilleggskvalifikasjon. En LL.M. i tillegg til Mastergraden i rettsvitenskap blir ofte ansett som attraktiv av potensielle arbeidsgivere.

Generell informasjon om Student Life.

Informasjonsvideo om Penn State Law.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

USA

By

State College, PA

Nettside

http://www.psu.edu/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Bilateral

Studienivå

Profesjonsstudium

Avtaleeier

Det juridiske fakultet

Studenter som har vært her tidligere

Les hvordan tidligere studenter har hatt det på Penn State