Utvekslingsavtale mellom University of Melbourne og Det medisinske fakultet

Melbourne betegnes som "verdens mest livlige by" og er et populært mål for utveksling fra hele verden. Det Medisinske Fakultet ved UiO har en eksklusiv utvekslingsavtale innen medisin med University of Melbourne, og hvert år reiser opptil 8 medisinstudenter hit. Byen er stilfull og levende og er stolt av sin plass som Australias sportslige og kulturelle hovedstad. The University of Melbourne er et av Australias eldste og ligger sentralt i Melbourne med alle fasiliteter på campus eller rett i nærheten. Universitetet er med i Group of Eight som er en samling av universiteter som regnes for å være de mest prestisjefulle og forskningsorienterte universitetene i Australia.

"Utveksling i Melbourne har vært utrolig bra, og anbefales på sterkeste. Da det er et av de beste medisinske fakultetene i verden er læringsutbyttet stort, samtidig som byen har så utrolig mye å by på. Hadde utvilsomt gjort det igjen!"     (Kosalai Nanthakumar, Medisin)

Foto: Nina Maksimovic

 

Hvem kan søke?

Studenter på medisinstudiet som vil utveksle i modul 6. Kun høstsemesteret er mulig.

Antall plasser

Åtte plasser hvert høstsemester. For høsten 2021: Melbourne University har besluttet å avlyse utveksling på medisin pga Corona-situasjonen. 

Språk

Undervisningsspråket er engelsk.

Hvilke emner kan jeg ta?

Emner som svarer til semesteret/semestrene du skal ta.

Hvor lenge varer semesteret?

Høst (2nd semester): slutten av juni - november.

Vær oppmerksom på at semesterdatoene som gjelder for de øvrige fakultetene/fagene ved dette universitetet ofte avviker fra datoene oppgitt over, som altså gjelder medisin (dvs. faktisk semesterperiode for dere som utveksler dit).

Hva koster det?

Bilaterale utvekslingsstudenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semesteret de er i utlandet. Medisinstudenter betaler ikke semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Bolig

Universitetet er behjelpelig med dette.

Visum

Det kreves visum til Australia.

Annet

Ved utveksling er det noen tilleggskrav

Brosjyre fra University of Melbourne for studieåret 2017-2018 (pdf)

Les mer om utveksling for medisinstudenter

Slik søker du

Frist for å søke er 15. februar for høstsemesteret og hele studieåret, og 15. september for vårsemesteret. Info om søknadsprosedyre og søknadskriterier

Om universitetet

Land

Australia

By

Melbourne, VIC

Nettside

http://www.unimelb.edu.au


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Bilateral

Studienivå

Profesjonsstudium

Avtaleeier

Det medisinske fakultet

Studenter som har vært her tidligere

Rapporter fra medisinstudenter