Utvekslingsavtale mellom University of Auckland og Det juridiske fakultet

University of Auckland er New Zealands nest eldste universitet, grunnlagt 1883. UA ligger i New Zealands største by Auckland.

Avtalen gir tilgang til Exchange plasser, Study Abroad plasser og LL.M.-plasser.

Hvem kan søke?

University of Auckland har kansellert all utveksling ut 2021.

Studenter på Masterstudiet i rettsvitenskap som på tidspunktet for utreise har bestått 3. studieåret.

Karakterkrav: snitt på C

Informasjon om antall tilgjengelige plasser og prisene for betalingsplassene finner du i forkant av søknadsfristen på fakultetets utvekslingsside.

Språk

Undervisningsspråket på vertsuniversitetet er engelsk. Studenter som har oppnådd karakteren 4 eller bedre i engelsk fra videregående trenger ikke å avlegge TOEFL/IELTS-test.

Hvilke emner kan jeg ta?

Se Course planning and enrolment

Studentene må ta 60 points per semester. Alle utvekslingsstudenter som ikke har "Common Law jurisdictions" må ta et obligatorisk 10 points kurs "Introduction to the Common Law", som må være bestått før de kan ta andre fag. Intensivkurset holdes i uken før semesterstart.

60 points gir 30 studiepoeng.

Hvor lenge varer semesteret?

Vårsemester: slutten av februar til slutten av juni
Høstsemesteret: midten av juli til midten av november

Hva koster det?

Informasjon om prisene for betalingsplassene finner du i forkant av søknadsfristen på fakultetets utvekslingsside.

Bolig

Auckland er behjelpelig med dette. Mer informasjon om bolig.

Ved innstilling til plass skal boligsøknad fylles ut samtidig som søknad om opptak til Auckland. Et søknadsgebyr på NZ$ 75 (ca. NOK 285) må legges ved søknaden.

Utvekslingsstudenter kan søke om bolig gjennom University of Auckland.

Visum

Du trenger visum før avreise.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

New Zealand

By

Auckland

Nettside

http://www.auckland.ac.nz


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Bilateral

Studienivå

Profesjonsstudium

Avtaleeier

Det juridiske fakultet

Utvekslingsrapporter fra studenter

  • Ingvild

    Utvekslingssemesteret mitt i New Zealand var alt jeg hadde håpet på og mer. Hvis du er naturinteressert og har lyst til å reise et sted som ikke alle reiser til, er New Zealand drømmedestinasjonen!
    Studieprogram ved UiO Rettsvitenskap, master
    Semestre på utveksling Vår 2023
    Vurdering av utvekslingsstedet 5 / 5

    Utvekslingsoppholdet mitt i New Zealand var helt fantastisk. Det var et veldig godt miljø blant de internasjonale studentene, og det var mange muligheter til å reise rundt for å oppleve landet. Det var gode fasiliteter og mange sosiale arrangementer for studenter.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    For meg var det først og fremst naturopplevelsene i New Zealand som var avgjørende. Jeg ønsket å reise til et engelsktalende land langt unna som ikke så mange reiser til. Det var også avgjørende for meg at fagene ved universitetet hadde lite fysisk oppmøte slik at jeg kunne reise mest mulig.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Det faglige nivået var godt. Det var veldig flinke og engasjerte forelesere. Postgraduate-fag ved universitetet i Auckland er lagt opp til mye selvstendig arbeid. Når det gjelder arbeidsmengden, kan man velge litt selv hvor mye tid man vil bruke. Jeg brukte langt mindre tid på studiene enn hva jeg pleide i Norge, og klarte meg likevel fint.

      Undervisningsopplegg

      Det juridiske fakultetet ved UoA tilbyr to undervisningsformer: semesterkurs med ukentlig undervisning gjennom hele semesteret eller intensivkurs med undervisning i tre/fem dager sammenhengende. Selv valgte jeg to semesterkurs, der hvert fag hadde én forelesning i uka. Det var ikke nødvendig å forberede seg mye til forelesningene. I begge fagene hadde vi to til tre mindre innleveringer underveis i semesteret. Hovedfokuset i hvert fag var derimot å skrive en lengre oppgave på rundt 10000-12000 ord. Det var noe utfordrende å skrive så lange oppgaver på engelsk, men det gikk overraskende greit etter hvert som man kom inn i det. Jeg valgte å skippertake disse innleveringene på slutten av semesteret slik at jeg kunne gjøre minst mulig skole underveis. Det gikk helt fint, men det måtte absolutt legges ned en innsats for å skrive så store innleveringer.

    • Valgte emner

      • LAWPUBL741: Special Topic: International Peace and Security
      • LAW701: The Legal System: Sources, Structure and Method
    • Praktisk

      Mottak

      Jeg ble veldig godt mottatt av UoA. Før avreise hadde de et zoom-møte med mye praktisk informasjon, og de hadde også en "orientation week" for alle internasjonale studenter. Det var ikke noe eget sosialt opplegg for jussen, så for faglige spørsmål måtte man selv ta initiativ til å kontakte fakultetet.

      Bosituasjon

      Jeg hadde lest på forhånd at det private leiemarkedet kunne være utfordrende. Jeg valgte derfor å bo i studentboligen "55 Symonds". Her bor alle i studioleilighet med eget bad og kjøkken. Det er en relativt høy pris (Ca. 1660 NZD i måneden), men jeg synes det var verdt det. Inkludert i husleia fikk vi også tilgang på universitetets treningssenter. Det var en egen fadderuke i alle studentboligene, og det ble arrangert sosiale arrangementer gjennom hele semesteret. Andre populære studentboliger er Carlaw Park og Te Tirohanga o te Tōangaroa. Her deler man kjøkken og bad med andre, og det er litt billigere enn på 55 Symonds. Nesten alle de internasjonale studentene bodde i disse tre studentboligene, og jeg opplevde at de aller fleste fikk sine sosiale nettverk gjennom studentboligene.

      Transport

      Auckland er en liten by og fra studentboligene kan man stort sett gå overalt. Jeg brukte ca. 15 minutter på å gå til det juridiske fakultet. Det var også et helt ok busstilbud med studentpris hvis vi skulle noe sted i Auckland. Det er derimot veldig lite muligheter for å reise med kollektivtransport ut av Auckland. Vi leide derfor bil hver gang vi dro på turer.

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      Under 1 000 kr

      Boutgifter

      10 000 – 15 000 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Omtrent det samme

      Tips og kommentarer

      Universitet krever at man har en studentforsikring, men jeg fikk fritak fordi jeg hadde forsikring gjennom ANSA. Studentforsikringen i Auckland er derimot halve prisen, så det er nok absolutt et godt alternativ. Jeg anbefaler å spare opp en del penger før man reiser ned. Det er så mange kule steder å reise til, og det koster en del penger å leie bil/bolig og bestille fly. Jeg valgte å bruke en del penger på å reise rundt i landet, og prøvde derfor å spare penger ved å lage de fleste middager hjemme og dra lite på byen.

    • Nyttig å vite

      Begynn søknadsprosessen tidlig! Det er mye papirer som må være i orden for å reise til New Zealand, og mange frister å forholde seg til. Man må blant annet skaffe engelsk oversettelse av vitnemålet fra VGS. Jeg fikk veldig god hjelp av studentinfo ved Universitetet i Auckland, og ting løste seg etter hvert. Mitt viktigste tips er å reise på mye turer. Særlig kult var det å reise til Sørøya under mid semester break. Vi leide en bil og reiste til blant annet Christchurch, Lake Tekapu, Mount Cook, Queenstown og Wanaka. Ta også med varme klær - det er ikke samme temperaturer som i Australia.

Har du vært på utveksling på dette studiestedet?

Send oss din rapport