Melde seg på en e-postliste

Abonnere via lenke

Hvis du har fått videresendt en e-post fra en e-postliste, og du gjerne vil abonnere på videre utsendinger, finnes det som regel en lenke nederst i e-posten som du kan klikke på for å abonnere. En slik lenke kan også være oppgitt på et nettsted med informasjon om e-postlisten. Klikk på lenken, oppgi e-postadressen din (samt eventuelt passord hvis e-postlisten er begrenset), og klikk Submit. Du vil motta en bekreftelsesmelding på e-post når du har blitt abonnent.

Påmelding direkte i e-postlistesystemet

  • Gå til http://sympa.uio.no, klikk på din enhet i den lange listen som vises, og logg inn øverst til venstre på siden du kommer til, ved å oppgi UiO-brukernavn og -passord.
    •  I det første skjermbildet har du to muligheter til å finne fram til tilgjengelige e-postlister. Du kan enten søke etter en e-postliste etter navn eller tema, eller du kan bla deg fram til en e-postliste ved hjelp av kategoriene som er vist i skjermbildet.

skjermbilde med valg for søk eller valg av e-postliste Felt for å søke etter liste (ved siden av teksten Search lists) og klikkbare kategorier du kan bla gjennom (under Mailing lists categories).

 
  • Når du har funnet en e-postliste du ønsker å abonnere på, kan du klikke på Subscribe i menyen til venstre.
    • Hvis listen ikke er en liste med åpen påmelding (ikke en offentlig tilgjengelig liste), må du kontakte listeeieren en forespørsel om abonnering. Du kan kontakte listeeier ved å klikke Contact owners. Når du er påmeldt e-postlisten, vil du motta en e-postbekreftelse.
Noen lister krever at alle nye medlemmer blir godkjent av administratoren(e) til listen - da kan det ta litt tid fra man har klikket på Subscribe til man faktisk blir medlem.
 

Påmelding ved å sende e-post 

Hvis du kjenner til listens navn kan du også melde deg på en e-postliste ved å sende en blank e-post til sympa@domenet-til-listen hvor du i emnefeltet/"subject" skriver ”subscribe listensnavn dittfornavn dittetternavn”, hvor du bytter ut "listenavn" med navnet på listen, og "dittfornavn dittetternavn" med navnet ditt.

Eksempel: Clark Kent ønsker å melde seg på e-postlisten superhelter@usit.uio.no. Det kan gjøres ved å sende en e-post til sympa@usit.uio.no hvor emnefeltet er satt til "subscribe superhelter Clark Kent".

Velkomstmelding

Når du selv melder deg på en liste, vil du alltid motta en velkomstmelding. Når noen andre melder deg på en liste, vil du som regel få en velkomstmelding, men ikke alltid. Det er to grunner til dette. Den første grunnen er at administrator  har valgt at det ikke skulle sendes velkomstmelding når du ble lagt til som medlem på listen. Noen lister henter medlemmene sine fra eksterne kilder, for eksempel at listen henter medlemmene sine fra en annen liste, en database, en fil med adresser e.l., og da vil det ikke bli sendt ut en velkomstmelding.

En velkomstmelding vil normalt inneholde litt informasjon om listen og en lenke til listen sin nettside, men innholdet kan variere ettersom det er mulig for listeadministrator å endre på velkomstmeldingen. Om du svarer på en velkomstmelding, så vil svaret gå til de(n) som administrerer listen.

Tips: Behold velkomstmeldingen, slik at du lett kan finne tilbake til informasjon om avmelding.

 

Melde seg på en liste uten å ha e-postadresse på UiO

Det er mulig å abonnere på e-postlister på UiO selv om du ikke har brukernavn og passord ved UiO. For å kunne gjøre dette, må du få et passord til e-postlistesystemet. For å få dette passordet må du klikke på "First login", og oppgi e-postadressen din i feltet "Your e-mail address". I løpet av noen minutter vil du få tilsendt et passord til den e-postadressen du oppga.

Dersom du er tilknyttet UiO, kan du ikke få tilsendt et nytt passord til listeadministrasjonssystemet. Om du har glemt ditt passord, må du ta kontakt med din lokale IT-ansvarlige.

For abonnenter som ikke er tilknyttet UiO, er det mulig å få tilsendt et nytt passord pr. e-post. Dette får du ved å klikke på "Lost password?", og deretter oppgi den aktuelle e-postadressen.

 

Publisert 2. mai 2010 18:41 - Sist endret 26. mars 2012 10:34