Administrasjon av medlemmer i e-postlister

Når du er inne på en liste du administrerer klikker du på Admin i menyen til venstre. Deretter velger du Manage Subscribers eller klikk på Subscribers øverst i venstremargen, der du også ser antall medlemmer.

Legg til medlemmer

Klikk på Manage subscribers og fyll in vedkommendes e-postadresse To add an individual user og klikk på Add. Kryss av for Quiet først om du ikke ønsker at det automatisk skal sendes ut en e-post om medlemskapet til det nye medlemmet.

For å legge til flere medlemmer samtidig trykker du på Multiple add-knappen. Da får du opp en tekstboks hvor det kan fylles inn en e-postadresse per linje, eventuelt også navnet på medlemmet. Pass på å legge inn et mellomrom mellom e-postadresse og navn. Klikk på Add subscribers. Kryss av for quiet om du ikke ønsker at det automatisk skal sendes ut en e-post om medlemskapet til de nye medlemmene.

Pending subscribtions viser hvem som ønsker å bli medlem på listen. Dette gjelder kun lister som krever godkjenning av nye medlemmer.

Legg til en annen liste som medlem

Dette kan ikke lenger gjøres av listeeier. Ta kontakt med postmaster-kontakt@usit.uio.no for bistand til å legge til lister i lister.

NB! Du skal kun gjøre dette hvis du enten eier begge listene eller har innhentet samtykke fra den andre listens eiere!

Fjerne medlemmer

Kryss av i ruten til høyre for de(n) adressen(e) du ønsker å fjerne og klikk på Delete selected email adresses. Om du ikke ønsker at det sendes ut informasjon til de berørte om at medlemskapet på listen er avsluttet, må det krysses av for quiet. Dersom det ikke er en rute du kan krysse av på betyr det at medlemmet er inkludert enten via en annen liste eller en datakilde. Du kan se hvilken kilde det er under sources. Klikk på Synchronize members with data sources-knappen, og listen blir oppdatert.

Hente ut fil med listemedlemmene

På siden man administrerer medlemmer er det en Dump-knapp øverst på siden. Den gir deg en tekstfil med alle listemedlemmene, en e-postadresse per linje.

Vær kritisk til hva du bruker adressene til - de skal ikke uten videre utleveres. Husk også at Sympa automatisk kan inkludere medlemmer fra en liste i en annen (må bestilles gjennom postmaster-kontakt@usit.uio.no)

Publisert 2. mai 2010 03:38 - Sist endret 1. des. 2021 14:19