Sette opp Evolution med EWS

Veiledningen viser hvordan du setter opp e-post og kalenderklienten Gnome Evolution for Linux med Exchange Web Services (EWS) for å få tilgang til både din e-post og kalender.

For Linux-brukere er dette, det beste tilgjengelige alternativet bortsett fra Outlook Web App (OWA).

Installer Evolution EWS

For Ubuntu, Debian og deres varianter, kjør følgende kommandoer:

sudo apt-get remove evolution
sudo apt-get update
sudo apt-get install evolution
sudo apt-get install evolution-ews

(Den første kommandoen vil fjerne enhver eksisterende versjon i tilfelle en eldre, ikke-EWS-bevisst versjon er til stede.)

For Fedora eller RedHat, kjør følgende kommandoer:

sudo yum update
sudo yum install evolution
sudo yum install evolution-ews

Konfigurerer Evolution-EWS for å koble til Exchange

Start Evolution-applikasjonen. Hvis dette er en ny installasjon, følg instruksjonene nedenfor for å konfigurere kontoen din. Ellers velger du menyelementene FilNyE-postkonto, klikk på Neste, og følg deretter instruksjonene.

• Skriv inn navnet ditt og din primære e-postadresse, fjern avhuking nederst for Slå opp detaljer om e-posttjener basert på oppgitt e-postadresse og klikk Neste.
  • For Tjenertype, velg Exchange Web Services.
  • For Brukernavn, skriv inn ditt brukernavn@uio.no.
  • Endre Verts-URL til https://mail.uio.no/EWS/Exchange.asmx .
  • Påse at authentication er satt til basic, og klikk så på Hent URL-knappen og oppgi brukernavn (på formen brukernavn@uio.no) og passord når du blir bedt om det. Dette vil resultere i at URL til OAB-feltet fylles ut, som er adressen som klienten kan laste ned en kopi av den frakoblede adresseboken fra.
  • Endre autentisering til OAuth2 (Office365).
  • Sørg for at Overstyr Office365 OAuth2-innstillinger er avhuket og fyll ut Tenant ID og Application ID-feltene som følger:
    Tenant-ID: 463b6811-b0a4-4b2a-b932-72c4c970c5d2
    Applikasjons-ID: 20460e5d-ce91-49af-a3a5-70b6be7486d1
  • Fullfør veiviseren for ny e-postkonto, og du vil deretter bli ført til universitetets påloggingsside. Autentiser med brukernavn og passord og utfør tofaktorautentisering.

Vær oppmerksom på at den første synkroniseringen med kontoen din kan ta en lengre periode hvis du har en stor postkasse.

Emneord: updated 2023
Publisert 30. nov. 2022 11:17 - Sist endret 1. aug. 2023 10:33