English version of this page

Avvist e-post

UiOs e-postsystem har flere komponenter for å forsøke å skåne brukerne våre fra spam og ondsinnet programvare. Noen ganger slår disse sjekkene feil ut. Her finner du en forklaring på de vanligste avvisningsårsakene og hva du kan gjøre.

Forklaring på feilmeldinger:

550 Potentially harmful attachment blocked by UiO: Heuristics.OLE2.ContainsMacros

Meldingen du har forsøkt å sende har et Office-dokument som vedlegg som inneholder makroer. Fordi disse kan brukes til å spre kryptovirus (virus som krypterer innhold på maskinen og krever løsepenger for å låse oppe) er de sperret inn og ut av UiOs e-postsystem. Sending internt til andre UiO-brukere går fint, men ikke til lister.

For å få sendt dokumentet må du slette makroene, ordinære Office-dokumenter går fint å sende. Les mer om hvordan du kan slette makroer her

550 Potentially harmful attachment blocked by UiO

Det er sperret for flere filtyper inn og ut av UiOs e-postsystem. Se liste.

550 Banned sender address

UiO eller en av våre samarbeidsinstitusjoner har fått rapporter om spam sendt fra denne adressen. Dersom du mener det må være feil kan du ta kontakt med postmaster-kontakt@usit.uio.no, som vil vurdere sperren på nytt.

550 Banned sender domain

UiO eller en av våre samarbeidsinstitusjoner har fått rapporter om spam sendt fra mange adresser under dette e-postdomenet. Dersom du mener det må være feil kan du ta kontakt med postmaster-kontakt@usit.uio.no, som vil vurdere sperren på nytt.

Dersom du har spørsmål om hvorfor e-posten din ble avvist som haster kan du ringe førstelinje Houston på 22840004.

 

 

Publisert 26. apr. 2017 14:42 - Sist endret 3. des. 2021 14:20