Dette skjer med MS 365 og OneDrive når du slutter ved UiO

Enten du er student eller ansatt mister du tilgangen til MS 365 og OneDrive. Du må flytte det du har liggende på OneDrive før du slutter. 

Du må installere Office på nytt

Vær oppmerksom på at Office-pakken du installerer fra MS 365 erstatter Office-programmer du allerede har på maskinen. Har du installert Office-programmene fra MS 365 med UiO-innlogging, må du installere Office på nytt fra en annen kilde når du ikke lenger jobber eller studerer ved UiO.

Du må overføre innhold til en annen tjeneste

Du kan ikke videreføre MS 365-abonnementet du har gjennom UiO etter at du har sluttet. Hvis du har innhold på OneDrive du vil ta vare på, må du overføre det til en annen enhet, disk, privat OneDrive eller en annen skytjeneste. Overføring av innhold er ditt ansvar.

Ikke bruk OneDrive til arkivering av arbeidsrelaterte dokumenter

Ansatte skal ikke lagre arbeidsrelatert materiale på OneDrive over tid. Slik informasjon, når det er ferdig, skal lagres på riktig sted sammen med et prosjekt, i arkivsystemet, på et Vortex-område eller et annet sted der det hører hjemme.

Riktig oppbevaring av arbeidsrelaterte dokumenter er aldri OneDrive.

Om dokumenter ikke inneholder sensitiv informasjon, kan ansatte bruke OneDrive til å gjøre dokumenter tilgjengelig for samskriving eller utveksling eller for enkelt å arbeide på ett dokument fra flere enheter. Når dokumentet er ferdig, skal det lagres der det hører hjemme.

Publisert 2. feb. 2016 09:58 - Sist endret 1. sep. 2021 13:31