Filer ved behov

Spar diskplass med "Filer ved behov"

Bildet kan inneholde: gjøre.

OneDrive "Filer ved behov" eller på engelsk "Files on Demand" hjelper deg med å få tilgang til all skylagring i OneDrive uten å måtte laste ned alle og bruke fillagringsplass på Windows-enheten. Denne artikkelen handler om Windows, men du kan også bruke Filer ved behov på Mac

Med Filer ved behov for OneDrive kan du:

• spare plass på enheten ved bare å gjøre filene tilgjengelige på nettet

• angi filer og mapper som alltid skal være tilgjengelige lokalt på enheten

• vise viktig informasjon om filene, for eksempel om de er delt eller ikke

• Se miniatyrbilder av over 300 forskjellige filtyper selv om du ikke har det nødvendige programmet installert for å åpne det

Filene har disse statusene i Filutforsker:

Filer som bare ligger på nettEt blått skyikon ved siden OneDrive fil eller mappe angir at filen bare er tilgjengelig på Nettet. Filer som bare ligger på nett tar ikke opp plass på datamaskinen. Du ser skyikonet for hver fil som bare ligger på nett i Filutforsker, men filen lastes ikke ned til enheten før du åpner den. Du kan ikke åpne filer som bare ligger på nett hvis enheten ikke er koblet til Internett.

Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, elektrisk blå, sirkel, logo.Når du åpner en fil som bare ligger på nett, lastes den ned på enheten og blir en lokalt tilgjengelig fil. Du kan åpne en lokalt tilgjengelig fil når som helst, selv uten Internett-tilgang. Hvis du trenger mer plass, kan du endre filen tilbake til tilkoblet. Høyreklikk på filen, og velg Frigjør plass.

Behold alltid på denne enhetenBare de filene du har merket som «Behold alltid på denne enheten» har en grønn sirkel med et hvitt kontrollmerke. Disse filene som alltid er tilgjengelige lastes ned til enheten og tar opp plass, men er alltid på enheten selv når du er frakoblet.

Merke en fil eller mappe for frakoblet bruk, eller som bare ligger på nett

Velg "Behold alltid på denne enheten / Always keep on this device", og filen vil alltid ligge på maskinen.

Behold alltid på denne enheten

Tilsvarende, hvis man ikke lenger vil bruke lagringsplass lokalt velger man "Frigjør plass / Free up space"

Free up space

Dette kan gjøres på en eller flere filer, eller hele mapper.

Dokumentasjon fra Microsoft

Emneord: OneDrive
Publisert 23. mars 2022 18:49 - Sist endret 18. juli 2023 10:54